Ostitko tämän vaatteen Stockmannilta? Ei saa käyttää!

Stockmannin myymässä lastenvaatteessa on havaittu riski turvallisuudelle.

Stockmann Oyj Abp tiedottaa vetäneensä varotoimenpiteenä pois markkinoilta Basic by Stockmann -merkin MANNA- ja KERA-hupparit. Tuotteiden huppujen nyörit eivät täytä lastenvaatteiden turvallisuusstandardin vaatimuksia. Standardin mukaan vanhempien lasten vaatteiden hupuissa tai pääntien alueella olevissa kiristysnyöreissä ei saa olla vapaana riippuvia nyörien päitä.

Myös Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) tiedottaa Vaarallisettuotteet.fi-sivustolla hupparin aiheuttamasta riskistä turvallisuudelle. Nuori voi kuristua hupparin hupun ja pääntien alueella oleviin kiristysnyöreihin.

Tukes ohjeistaa poistamaan hupparin käytöstä välittömästi. Tuotteen voi palauttaa ostopaikkaaan. Stockmannin mukaan hupparia voi kuitenkin turvallisesti käyttää, jos nyörin poistaa itse.

Takaisinveto koskee kaikkia huppareiden myynnissä olleita värivaihtoehtoja, joita on ollut yhteensä 19. 

140 cm -, 146/152 cm -, 158/164 cm - ja 170 cm -koon huppareita on ollut myynnissä Helsingin, Tapiolan, Turun, Jumbon, Itiksen ja Tampereen Stockmann-tavarataloissa sekä stockmann.com-verkkokaupassa tammikuusta 2022 tammikuuhun 2024. Tuotteen tunnistaa niiden sisällä olevista pesulapuista, joissa lukee tuotteen nimi, MANNA tai KERA.

Katso myös: Kemikaalivaaroja ja tukehtumisriski – tällaisia ovat Tullin ja Tukesin narauttamat vaaralliset tuotteet

Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan 3:29
Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat