Ostaisitko "sian säkissä"? Joku menetti Mersunsa valtiolle – poliisi kaupittelee menopeliä: "Ostaja ostaa riskillä"

Tuomaksen Teslaan murtauduttiin keskellä kirkasta päivää – varkaiden sähläys tallentui videolle 1:00
Katso myös video: Tuomaksen Tesla Model 3:een murtauduttiin Espoossa keskellä kirkasta päivää. Auton kamerat tallensivat varkaiden nolon säheltämisen.

Joensuun poliisiasemalla järjestetään tänään torstaina 12.8. löytötavarahuutokauppa.

Myynnissä on monenlaista tavaraa, kuten polkupyöriä, lumilauta, moottorisaha… Myös hieman erilaisempi myyntitavara löytyy joukosta, sillä myynnissä on musta Mercedes-Benz 4D E 200 CDI SEDAN -mallin auto, jonka käyttöönottovuosi on 2004.

– Autossa on huomioitava maksamaton 128,33 euron vero, jonka ostaja joutuu maksamaan ennen kuin ajoneuvon voi rekisteröidä, poliisi kertoo ilmoituksessaan.

Poliisin myynnissä oleva Mersu herättää luonnollisesti kysymyksiä siitä, miten se on päätynyt poliisin haltuun.

"Päädyttiin myymään"

Rikoskomisario Taija Kostamo kertoo MTV Uutisille, että poliisi on aikanaan takavarikoinut auton liikennerikosten takia ja Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi sen valtiolle menetetyksi viime syksynä. 

Auto kuuluu poliisille menettämisseuraamuksen mukaisesti.

– Nyt päädyttiin myymään se paikallisessa huutokaupassa, Kostamo kertoo.

Auto ei ole ainoa laatuaan poliisin huutokaupassa nähty. MTV Uutiset kertoi aiemmin esimerkiksi tänä vuonna poliisin huutokauppaamasta tuliterästä Teslasta.

Myös Kostamo kertoo, että autoja on ennenkin myyty viranomaiskanavia pitkin.

– Joensuun suunnalla on ollut ennenkin autoja. Viime syksynä oli yksi auto ja myöskin traktori myynnissä. Muilla seuduilla autoja on enemmänkin.

Kuten huutokaupassa yleensä, tuotteilla ei ole palautusoikeutta. Mersu ei tee tästä poikkeusta.

– Ei voi palauttaa, sillä se myydään siinä kunnossa, kun se on tällä hetkellä. Ostaja ostaa tavaran, jonka kunnosta ei ole takuuta kuten muissakin löytötavaroissa.

Paljonkohan Mersulle jää hintaa?

Poliisin mukaan on vaikea arvioida, paljonko Mersun myyntihinta lopulta on. Huutokauppakeisarit päättävät hinnan huutojen perusteella. Autossa ei ole tällä hetkellä virtoja, ja kilometrejäkin sille on kertynyt lähemmäs 450 000.

– Mersu on toki kestävä merkki ja kyseessä on siistikuntoinen auto. Vastaavanlaisia autoja on ollut myynnissä internetin myyntipalstoilla noin 4000 euron hintaan. Me emme täällä poliisissa tee mitään tutkimuksia auton kunnosta tai muusta, vaan myymme vain eteenpäin. Ostaja ostaa riskillä. Ei siihen pääse paljoa tutustumaan etukäteen, Kostamo toteaa.

Monet saattavat miettiä, mihin rahat poliisin järjestämästä huutokaupasta valuvat. Kahvimunkkeihin ne eivät mene.

– Rahat menevät valtiolle oikeusrekisterikeskukselle. Samaan paikkaan kuin sakkorahat, Kostamo kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat