Mainos

24 000 taloutta yhä ilman sähköä – vikoja korjataan huomennakin

Tämänpäiväisistä kiivaista korjausponnisteluista huolimatta Valio-myrskyn aiheuttamat sähkökatkokset häiritsevät junaliikenteen sujuvuutta ja mobiiliyhteyksiä monin paikoin vielä huomennakin.  

Myös osa kotitalouksista jäi tänäänkin ilman sähköjä. Kello 21:n aikoihin sähköttömiä talouksia oli vielä yli 24 000 lähinnä Keski- ja Itä-Suomessa. Pahimmillaan myrskyn takia sähköt olivat poikki 170 000 asiakkaalta. Myrskyn aiheuttamien aineellisten vahinkojen korjauksiin voi paikoin mennä useita päiviä.  

– Näyttäisi siltä, että 95 prosenttia tuhoista on puiden kaatumisia teille, talojen päälle ja sähkölangoille, tällaista pienempää vahinkoa enimmäkseen, kertoi palomestari Juha Hård Keski-Suomen pelastuslaitoksesta.  

Merialueilla myrskyn ei tiedetä aiheuttaneen vakavia vaaratilanteita.

Kuuluvuus heikentynyt

Myrskyn pimentämistä tukiasemista valtaosa on saatu tänään kuntoon. Mobiiliverkkojen ongelmat ovat samoilla alueilla kuin sähköverkkojen ongelmatkin eli lähinnä Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa, Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Etelä- ja Pohjois-Karjalassa.  

– Mitään kriittistä vikaa ei varsinaisesti ole. Heikentynyttä kuuluvuutta on pistemäisesti ja niitä korjataan sitä mukaa, kun sähköjä saadaan toimimaan, kerrotaan Soneran viestinnästä.

Operaattorit ovat tehneet yhteistyötä toistensa, viranomaisten ja sähköyhtiöiden kanssa, jotta pahiten vaurioituneille alueille saatiin varavoiman avulla ainakin yhden operaattorin verkko toimintaan.

Junia busseiksi

Junaliikenteen ongelmat ovat kasautuneet Itä-Suomeen.   

Liikenneviraston mukaan Joensuun ja Simpeleen välillä oleva ratavaurio saataneen korjattua aikaisintaan huomenna. Muiden ratojen osalta ei ole annettu korjausarviota. VR:n mukaan osa vioista johtuu sähköverkossa olevista häiriöistä.  

Korvaavia bussi- tai taksikuljetuksia ajetaan Joensuun ja Simpeleen lisäksi väleillä Pieksämäki-Kuopio, Joensuu-Nurmes ja Joensuu-Pieksämäki.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.