Mainos

Orpo MTV:lle: Suomessa oltava tarkkana Kölnin tapahtumien vuoksi

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo MTV Uutisille, että Suomessa oltava erittäin tarkkana, että Kölnin tapahtumien tyyppiset ilmiöt eivät tule Suomeen. Saksassa Kölnissä noin tuhannen ulkomaalaismiehen joukon epäillään ahdistelleen ja ryöstäneen uudenvuodenyönä kymmeniä naisia.

– Kölnin tapahtumat ovat mielestäni erittäin huolestuttavia, ja ne on syytä ottaa vakavasti myös Suomessa ja seurata tilannetta, sanoo Orpo MTV Uutisille.

Orpo sanoo luottavansa siihen, että Suomen viranomaiset pysyvät jatkossakin ennakoimaan ja estämään ikäviä tapahtumia.

Sisäministerin mukaan tänä vuonna poliisin resurssien tilanne on kohtuullinen, jos turvallisuustilanne ei nykyisestä erityisesti huonone. Orpo arvioi, että resurssihuolet liittyvät enemmän tuleviin vuosiin.

Hän sanoo, että jo aiemmin on tehty linjaus siitä, että massatapahtumissa poliisin on aiempaa enemmän läsnä.

Orpo sanoo, että vastakkainasettelu kasvattaa yhteenottojen riskiä.

– Toivon, että ihmisillä pysyisi maltti ja että suomalaiset ja tänne muualta tulleet noudattavat lakeja ja käyttäytyvät sen mukaisesti kuin Suomessa on totuttu käyttäytymiään. Yritetään mieluummin yhdessä etsiä ratkaisuja ja sopeutua uuteen tilanteeseen, joka Suomessa on, auttaa maahamuuttajia kotoutumaan ja sitä kautta säilyttää yhteiskuntajärjestystä, sanoo Orpo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.