Mainos

Orpo: Ilmenevä ahdistelu on kitkettävä

7:32

Sisäministeri Petteri Orpo painottaa, että viranomaisten on tehtävä kaikkensa kitkeäkseen mahdollisesti ilmenevät joukkoahdistelut. Uudenvuodenyön tapahtumat on kuitenkin selvitettävä perusteellisesti.

– Toivon, että poliisi saa asian tutkittua mahdollisimman nopeasti. Kölnissä nähty joukkoahdistelu on ilmiönä vastenmielinen ja eikä mitenkään hyväksyttävissä. Vaikea on nähdä, mitä tarkoitusperiä tällainen toiminta hyödyttäisi, hän toteaa.

Hän kuitenkin korostaa, että vielä on selvittämättä, mitä uudenvuodenyönä tarkalleen tapahtui. Orpo kehuu poliisin toimintaa.

– Poliisilla oli tiedustelutietoa siitä, että jotain rikollista oli uutenavuonna suunnitteilla. Poliisi suoriutui hyvin, vaikka kaikkia tapahtumia ei välttämättä onnistunutkaan estämään. Uusivuosi oli kuitenkin pääasiassa rauhallinen.

"Yleistäminen on vaarallista"

Hänen mukaansa joukkoahdistelujen kaltaisten ilmiöiden mahdollinen rantautuminen Suomeen on esimerkki turvallisuusympäristön muutoksen aiheuttamista yllättävistä muutoksista, joihin on varauduttava.

Orpo varoisi kuitenkin vetämästä yhtäläisyyksiä joukkoahdistelun ja turvahakijoiden määrän kanssa. Hän pitää yleistämistä vaarallisena.

– Suurin osa turvapaikanhakijoista on paennut vaikeaa tilannetta. Suureen joukkoon mahtuu kuitenkin ihmisiä, jotka ovat väärin motiivein liikkeellä.

10:14

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.