Mainos

Presidentti Niinistön tiedotustilaisuus Turun puukotuksista: Halu väärinymmärtää on ollut suuri

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on pitänyt Mäntyniemessä tiedotustilaisuuden Turun perjantaisen puukotustragedian johdosta.

Niinistö totesi heti tilaisuuden alkuun, että terrori tuli Suomeen ja Turkuun viikonlopun aikana.

– Olemme järkyttyneitä suunnattomasta ja järkyttävästä väkivallasta jota tekijä teki.

Niinistö kiittää viranomaisten toimintaa ja ulkopuolisia henkilöitä,  jotka pyrkivät suojaamaan toisiaan.

Niinistö totesi huomanneensa, että maahanmuuttokeskusteluun on liittynyt piirre, että halu väärinymmärtää on ollut suurempi kuin yritys ymmärtää. Niinistön mukaan tilanne pitäisi nyt koittaa kääntää toisinpäin.

– Vain yhdessä selviämme näistä asioista, Niinistö kiteytti

Niinistö myös painotti kansainvälisen yhteistyön tärkkeyttä pakolaistilanteessa.

– Yksittäisten maiden omista ratkaisuista ei hyvää seuraa. Olemme tilanteen edessä, jossa Euroopan vastaanottokyky on ollut jo nyt koetuksella. Mitä hallitumpaa maahanmuuttaminen on sen selkeämmin se voidaan kohdistaa pakolaisiin suoraan pakolaisleireiltä.

Niinistö toteaa, että yksittäisten toimijoiden tai ryhmien iskut on vaikeaa torjua etukäteen.

– Kaikki mitä on mahdollista tehdä etukäteen on tehtävä. Asioissa on toimittava ripeästi. Supon seurantaresursseja lisätty ja poliisin resurssit kasvavat.

Niinistö sanoo, että viranomaiset eivät kuitenkaan huomaa kaikkea. Niinistö ei halua, että ketään lähdettäisiin kavaltamaan, mutta toteaa, että muiden käyttäytymistä on syytä seurata.

Mediatietojen mukaan puukotustilanteessa tuli apuun paljon ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Niinistö toteaa ymmärtäneensä, että tilanteessa oli auttamassa myös monia kantasuomalaisia.

– Kantasuomalaiset eivät ehkä kiinnosta samalla tavalla mediaa. Mutta on tietysti hienoa, että ulkomaalaistaistaisia ihmisiä oli auttamassa tilanteessa. En erottelisi kantasuomalaisia ja ulkomaalaisia vaan ihmisen. Useimmilla ihmisillä syntyy auttamishalu, jos huomaa että toinen on uhattuna, niinistö kommentoi.


olin kultarannassa ja sain nopeasti tiedon mitä poliisissa tapqahtuu. taisin olla puhetta kirjoittamassa kun viestejä alkoi tulla. puhe on edelleen kirjoittamatta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.