Mainos

Orpo MTV:lle: Kokoomus lähtee tekemään ihmislähtöistä politiikkaa – "Paljon tulee muuttumaan"

12:00

Kokoomuksen juuri valittu puheenjohtaja Petteri Orpo arvioi MTV Uutisextrassa, että hallituksen on tehtävä vielä paljon saavuttaakseen 110 000 uuden työpaikan tavoitteen.

Kokoomuksen puheenjohtajaksi juuri valittu Petteri Orpo sanoo kokoomuksessa tapahtuvan muutoksia puheenjohtajan vaihtumisen myötä.

– Kokoomus lähtee tekemään ihmislähtöistä politiikkaa. Tekojen kautta yksi kerrallaan näytämme, että kokoomus tekee politiikkaa, joka toimii kaikkien suomalaisten eduksi, Orpo sanoi MTV Uutisextrassa.

Näin Orpon mukaan palautetaan suomalaisten luottamus kokoomuksen politiikkaan. Hän ei ole myöskään huolissaan kokoomuksen sisäisestä luottamuksesta, vaikka syrjäytytellä Alexander Stubbilla olikin takanaan suuri tukijoukko.

Syynä tähän on se, että Orpon mukaan puheenjohtajakampanja pysyi kaikkien ehdokkaiden osalta siistinä.

– Väki oli aidosti eri ehdokkaiden takana, ei muita ehdokkaita vastaan.

"Paljon tulee muuttumaan"

Orpo uskoo jokaisen johtavan omalla persoonallaan, ja tästä syystä hän näkee puolueen toiminnassa tapahtuvan isojakin muutoksia.

– Paljon muuttuu siinä, miten kokoomus toimii. Hallitustyöskentelyssä lähdemme siitä, että meillä on hyvä hallitusohjelma, mutta sen toimeenpano vaatii paljon nykyistä enemmän.

Tavoitteeksi asetettu 110 000 työpaikkaa ei Orpon mukaan nykytoimilla täyty. Tästä aiheesta hän aikoo käydä keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän kanssa keskustelua.

Orpon mukaan keinot tavoitteen täyttämiseksi voisi esimerkiksi olla yrittäjyyden tukeminen ja työn kannustavuuden lisääminen. Hänen mukaansa keinoja, joita työpaikkojen lisäämiseksi ei ole vielä käytetty, on paljon.

Orpo aikoo itse siirtyä Stubbin tilalle valtiovarainministerin paikalle, jolloin myös sisäministeri vaihtuu. Muita ministerimuutoksia Orpo ei vielä kommentoinut, mutta tavoitteeksi hän asetti juhannuksen, jolloin ministerivaihdokset ovat selvillä.

3:20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.