Orpo avasi puheenjohtajakampanjansa – valmis valtiovarainministeriksi

Orpo valmis valtiovarainministeriksi - huolissaan keskiluokasta 1:57

Petteri Orpo on valmis ryhtymään valtiovarainministeriksi, jos hänet valitaan kokoomuksen puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa. Orpo avasi puheenjohtajakampanjansa Helsingissä.

– Minusta on selvä, että jos tulen valituksi, niin asemapaikka on valtiovarainministeriö. Se on yksi keskeisiä vaikuttajanpaikkoja hallituksen sisällä ja yhteiskunnassa.   

– Jos päättää ryhtyä pyrkimään kokoomuksen puheenjohtajaksi, pitää olla käsitys mitä sillä vallalla tekee, Orpo sanoi.  

Muihin ministerivaihdoksiin tai Alexander Stubbin mahdollisiin tuleviin tehtäviin hän ei ottanut vielä kantaa.

Istuva puheenjohtaja, valtiovarainministeri Stubb ja kansanedustaja Elina Lepomäki avasivat kampanjansa viime viikolla.

Orpo sanoi luottavansa kampanjassaan siihen, että hän tuntee kokoomuslaisia ja että hänet tunnetaan hyvin puolueen kentällä.

– Pyrin aktiivisesti, niin paljon kuin ministerin työt antavat myöten, tekemään myös puhelinkampanjaa, Orpo sanoi. Hän muistutti samalla, että on ollut kokoomuksen toiminnassa mukana jo 25 vuotta.

Orpo määritteli, että hänen tärkein tavoitteensa on palauttaa luottamus kokoomukseen. Hän totesi, että keskiluokan heikentynyt asema täytyy huomioida politiikassa nykyistä paremmin.

– Keskiluokan työpaikkoja on hävinnyt ja korvautunut epätyypillisillä työsuhteilla, määräaikaisilla työsuhteilla ja osa-aikatyöllä. Keskiluokan tilanne on muuttunut, samalla kun ansiotaso on laskenut ja palvelut heikentyneet. Suomalainen keskiluokka voi huonosti, ja meidän pitää olla huolissaan siitä, koska keskiluokka on hyvinvointiyhteiskunnan tukipilari ja perusta.

Lue myös:

    Uusimmat