Mainos

Orpo: Kokoomus harkitsee vakavasti luottamusäänestystä, jos Antti Rinne ja Sirpa Paatero eivät puhuneet totta Postin liikkeenluovutuksesta

9:25
Postin lakolla suuret vaikutukset ympäri maata, kehen osuu syyttävä sormi? – EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies: "Valtion omistajaohjaus on ollut haparoivaa ja osaamatonta"

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan kokoomus harkitsee vakavasti luottamusäänestystä pääministeri Antti Rinteen (sd.) ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) asemasta, jos käy ilmi, etteivät he puhuneet totta Postin liikkeenluovutuksesta.

Orpo kysyy blogissaan Rinteeltä ja Paaterolta, milloin he saivat tietää Postin työntekijöiden liikkeenluovutuksesta Posti Palvelut -tytäryhtiöön ja mitä Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola oli heille ennen toteutunutta liikkeenluovutusta kertonut.

Orpo ihmettelee edelleen Ilta-Sanomien Timo Haapalan juttua, jonka mukaan lakon laukaisijaksi asetettu neljän työmarkkinakonkarin ryhmä oli Rinteen omaa käsialaa, ja sen kokoonpano oli esitelty Rinteeltä lähteneessä sähköpostissa.

– Kuka tässä maassa oikein johtaa omistajapolitiikkaa: omistajaohjausministeri vai pääministeri? Ja edelleen: miten pääministeri Rinne voi tämän jälkeen kertoa suomalaisille pääministerin haastattelutunnilla, että pääministerillä ei ole roolia Postin työkiistan sovittelussa? Orpo kysyy.

Orpo muistuttaa, että torstain kyselytunnilla sekä Paatero että Rinne totesivat, ettei hallitus tiennyt 700 pakettilajittelijan siirrosta etukäteen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja