Oranssia, mustaa vai valkoista? Näin sisustuksesi vaikuttaa elämääsi!

Värit vaikuttavat mielialaasi ja älykkyyteesi enemmän kuin arvaatkaan. Myös kodin siisteystasolla on merkitystä.

Kotisi sisustus ja värimaailma vaikuttaa luovuuteesi, energiatasoosi ja jopa muistiisi.

Sotkuisessa kodissa tavarat ovat hujan hajan ja koet eläväsi kaaoksen keskellä. Vietät liikaa aikaa tavaroiden etsimiseen ja kotisi lisäksi myös pääsi tuntuu olevan epäjärjestyksessä. Siisti koti onkin yksi tärkeimpiä keinoja muuttaa elämää järjestelmällisempään suuntaan.

Siisteyden lisäksi myös värit vaikuttavat mielialaasi. Katso, miten sisustusvalintasi vaikuttavat sinuun päivittäin.

Oranssi

Oranssi väri stimuloi mieltä, antaa pitkäjänteisyyttä ja tekee sosiaalisemmaksi. Vältä kuitenkin vahvaa oranssia, vaan valitse mieluummin hieman kevyempi sävy, sillä se antaa positiivisemman olotilan.

Keltainen

Keltainen toimii hyvin samalla tavoin kuin oranssi, se myös piristää ja virkistää - onhan se auringon väri. Keltainen toimii parhaiten sekoitettuna tummiin ja neutraaleihin sävyihin, tai pieninä annoksina – esimerkiksi keltainen tulppaanikimppu pöydällä piristää mukavasti!

Vaalea sininen

Kalpean vaaleansinisen kerrotaan tekemään tehokkaammaksi ja tuotteliaaksi, sekä auttavan luovaa ajattelua. Sen sijaan tumma sininen voi vaikuttaa juuri päinvastoin.

Valkoinen

Kokovalkoisessa sisustuksessa mieli lepää ja voit keskittyä paremmin. Pienet, harkoin valitut väriläiskät voivat olla hyvä idea, kuten raikkaan keltaiset sohvatyynyt tai kukkakimppu.

Musta ja harmaa

Mustan ja harmaan vaikutus on sinusta itsestäsi kiinni – esimerkiksi mustavalkoinen sisustus on hyvin tyylikäs, mikä voi toimia osalle ihmisistä hyvinkin inspiroivana väriyhdistelmänä. Sen sijaan laajat, tummat pinnat imevät energiaa itseensä ja voivat vaikuttaa masentavasti.

Kun yhdistelet mustaa ja harmaata sisustukseesi pidä huoli, että kokonaisilme pysyy valoisana. Harmaa on usein parempi vaihtoehto kuin täysin musta.

(MTV-LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat