Mainos

Oppositiopuolueet eivät lähde pelastamaan hallitusta

Oppositiopuolueet suhtautuvat nuivasti pääministerin kutsuun saapua neuvottelemaan talouden sopeutuksesta helmikuun lopulla. 

– Yksittäiseen keskusteluun hallituksen leikkauslistoista on vaikea nähdä oppositiota mukana, keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko linjaa.

Keskusta on valmis neuvottelemaan isoista kysymyksista, kuten sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisesta. Muutoin eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kimmo Tiilikaisen viesti on tyly.

– Meillä ei ole mitään tietoa siitä haluaako hallitus oikeasti näistä isoista asioista keskustella vai yrittääkö se nyt oman epäonnistuneen politiikkansa takuumieheksi saada keskustaa yhden vuoden budjettia rakentelemaan. 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini lupaa saapua paikalle keskustelemaan pääministerin kanssa, mutta ei aio sitoutua hallituksen suunnitelmiin. 

– Ei tämä nyt sillä tavalla käy, että hallitus on ajautunut umpikujaan ja sitoo opposition kädet ja sanoo, että samaa mieltähän tässä on oltu koko ajan kuin ei ole olla oltu. 

– Isänmaan ongelmien pohtiminen ja ratkaiseminen kiinnostaa, mutta ei tässä Kataisen ja Urpilaisen hallitusta pelastamaan lähdetä.

Pääministeri Jyrki Katainen haluaa kartoittaa oppositiopuolueiden näkemyksiä sopeutuksen jaksottamiseen. Pääministerin mukaan olisi arvokasta, että hallituksen ja opposition kesken löytyisi yhteinen näkemys velkaantumisen taittamisesta ja sopeutuksen järkevästä aikataulusta.  
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.