Oppitunti jäi mieleen – Kimi Räikkösen Matti-isä varoitti F1-toimittajaa ja pian tapahtui

Kimi Räikkönen on tehnyt yhden asian F1-urallaan harvinaisen selväksi: hän ei halua, että häneen noin vain kosketaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avausviikonloppu ajetaan Itävallassa 3.-5. heinäkuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Toisinaan on nähty tilanteita, joissa ratavirkailijat ovat menneet auttamaan ulos ajanutta Räikköstä, mutta suomalaiskuski ei ole heidän menettelystään pitänyt. 

Turun Sanomien pitkäaikainen formulatoimittaja Heikki Kulta muisteli tapauksia Räikkösen uran varrelta F1-sarjan verkkosivuilla. Hän kertoo sisäistäneensä jo vuonna 2002, ettei Räikkönen halua ihmisten tulevan liian lähelle. Räikkönen ajoi tuolloin ensimmäistä McLaren-kauttaan ja toista kautta koko F1-sarjassa.

Kulta oli Räikkösen Matti-isän kanssa juomassa kahvia McLarenin tiloissa, kun menossa olivat Monacon harjoitukset. Räikkönen ajoi mutkassa vauhdilla seinään, minkä jälkeen ratavirkailijat riensivät auttamaan häntä ulos autosta.

– Nyt tulee ongelmia, Matti Räikkönen ehti sanoa varoitussanat Kullalle.

Matti oli oikeassa. Kimi työnsi pois ensimmäisen ratavirkailijan, joka yritti päästä hänen luokseen. 

– Kimi ei ole ikinä pitänyt siitä, että tuntemattomat koskevat häneen. Näin tapahtuu aina.

Kaksi vuotta myöhemmin nähtiin jokseenkin vastaavanlainen tilanne, mutta kisan aikana. Räikkönen oli taistelemassa voitosta Hockenheimin radalla, kun auton etusiipi irtosi kovassa vauhdissa ja Räikkönen ajautui rengasvalliin.

Räikkösen pää tärähti kovasta iskusta. Pian ratavirkailijat porhalsivat tarkastamaan suomalaiskuskin tilan ja vetämään hänet turvaan. Räikkönen kuitenkin rimpuili irti heidän otteestaan ja heitti rattiaan radan pintaan.

– Hänen purkauksensa hätkähdytti katsojia, mutta he ajattelivat, että se oli häneltä yksinkertaisesti pettymyksen ilmaus, Kulta kuvaili.

Räikkönen teki myöhemmin mielipiteensä kohtelustaan selväksi.

– Vaikka olisin voittanut kisan, olisin tehnyt samalla lailla, jos joku tuntematon olisi koskenut minuun noin. En vain siedä tuollaista, Räikkönen sanoi.

Räikkösen Matti-isä kuoli vuonna 2010. Maailmanmestaruuden vuonna 2007 Ferrarilla voittanut Kimi Räikkönen kilpailee nykyään Alfa Romeolla.

Lue myös:

    Uusimmat