Juan Pablo Montoya avautui Kimi Räikkösen toiminnasta – "Se oli vaikeaa"

Juan Pablo Montoya ajoi Kimi Räikkösen F1-tallikaverina puolentoista kauden ajan McLarenilla 2005–06. Kolumbialaisen mukaan Jäämiehen kanssa oli vaikeaa olla väleissä.

Montoya mainitsee, että Räikkösen ja hänen välillään ei ollut "suuria ongelmia", mutta:

– Oli vaikeaa olla väleissä Kimin kanssa, koska hän ei antanut itsestään ulos paljoakaan. Meillä oli kokouksia ja kaikkea, mutta hän ei antanut itsestään paljoa ulos, Montoya sanoi Colmundolle Antena 2:n mukaan.

Williamsilla vahvaa jälkeä tehnyt Montoya siirtyi McLarenille vuodeksi 2005, mutta Räikkönen heilutti tallikaverien välillä tahtipuikkoa. Hopeanuolten vahvuuteen jo vuodesta 2002 kuulunut Räikkönen pesi Montoyan vuonna 2005 MM-pisteissä 112–60. Suomalaiskuskin varjoon jäänyt Montoya siirtyi jo kesken seuraavan kauden Nascar-sarjaan.

Viimeisessä F1-kisassaan Yhdysvalloissa Montoya törmäsi Räikköseen. Montoya sanoo siirtyneensä yhdysvaltalaissarja Nascariin, koska "formula ykkösissä ei ollut mitään hyvää".

Montoyan mukaan F1-moguli Bernie Ecclestone yritti kuitenkin myöhemmin kosiskella häntä takaisin F1-sarjaan.

– En kuitenkaan halunnut palata Eurooppaan. Hän sanoi: "Ai, ok, kiitos", Montoya kuvaili.

Seitsemän F1-voittoa saavuttanut Montoya oli kuninkuusluokan MM-sarjan kokonaispisteissä parhaimmillaan kolmonen Williamsilla 2002 ja 2003.

Lue myös:

    Uusimmat