Oppilas ei saanut tehdä isänpäiväkorttia veljelleen koulussa – rehtori vetoaa väärinkäsitykseen: "Olemme äärimmäisen pahoillamme tapahtuneesta"

Imatralaispoika joutui pettymään perjantaina, kun ei saanut askarrella isänpäiväkorttia isoveljelleen. Opettaja pahoitteli puhelimitse ja vetosi väärinkäsitykseen.

Äiti kertoi MTV Uutisille sunnuntaina, ettei hänen poikansa saanut osallistua koulussa isänpäiväkorttien askarteluun. Poika olisi halunnut tehdä kortin isoveljelleen, koska isä ei ole mukana hänen elämässään. Tämä ei kuitenkaan sopinut opettajalle, vaan poika laitettiin sen sijaan laskemaan matematiikkaa.

Opettaja on nyt pahoitellut tapahtunutta sekä pojalle että äidille. Äiti kertoo opettajan olleen harmissaan tapauksen saamasta julkisuudesta ja vedonneen väärinkäsitykseen.

– Hyvähän näitä on sitten jälkeenpäin spekuloida ja muuttaa sanomisiaan, äiti toteaa.

Opettaja kertoi äidille puhelimessa, että antoi matematiikan laskemisen vaihtoehdoksi niille oppilaille, jotka eivät halunneet osallistua korttien tekemiseen. Opettaja oli ottanut itsestäänselvyytenä, että kortit tehtäisiin isälle tai isoisälle, koska oli kyse isänpäivästä.

– Ei hänelle ollut tullut mieleenkään, että on erilaisia perhemuotoja. Hän ei ollut tiennyt, että kellään lapsella olisi isoveli huoltajana. Opettaja oli ymmärtänyt asian väärin, äiti sanoo.

"Olemme äärimmäisen pahoillamme"

Koulun rehtori kertoo MTV Uutisille, että harmillinen tapaus on johtunut opettajan väärinkäsityksestä.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme tapahtuneesta. Kyse on ollut tietokatkosta, jossa opettaja ei ole tiennyt, minkäikäiselle veljelle kortti olisi tulossa, ja tehnyt virhearvion, rehtori toteaa.

Rehtorin mukaan kyseessä on ollut matematiikantunti, jossa osa oppilaista on tehnyt kortteja, osa tehnyt projektitöitä ja osa laskenut matematiikkaa.

– Totta kai meidän pitää sisäisessä ohjeistuksessa nostaa esille, ettei ole oleellista, kenelle korttia tehdään. Pitää myös varmistaa tiedonkulku, että tiedetään oppilaiden perheiden tilanteista. Jos kortteja tehdään, annetaan tehdä kortteja, rehtori tiivistää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja