Mainos

Pettymys imatralaisessa koulussa: Yksinhuoltajaperheen poika halusi askarrella isänpäiväkortin isoveljelle – opettaja pakotti laskemaan matematiikkaa

0:31

Viidesluokkalaisen imatralaispojan koulupäivä sai perjantaina ikävän käänteen, kun luokassa alettiin valmistella isänpäivää. Poika olisi halunnut tehdä isänpäiväkortin isoveljelleen, joka on ollut hänen elämässään isän korvikkeena.

Opettajalle tämä ei kuitenkaan käynyt, vaan poika laitettiin laskemaan matematiikkaa sillä aikaa, kun muut lapset askartelivat kortteja. Pojalle tapauksesta tuli paha mieli.

Pojan äiti kertoo tapauksesta MTV Uutisille, koska hän toivoo, etteivät muut lapset joudu vastaavaan tilanteeseen.

– En olisi uskonut, että tänä päivänä tule tuollaista ymmärtämättömyyttä opettajalta. Perherakenteita on nykyään kaikenlaisia, äiti sanoo.

Isoveljet isän roolissa

Viidesluokkalaisen vanhemmat ovat eronneet, eikä isä ole mukana hänen elämässään. Isänä pojalle ovat olleet hänen kolme reilusti vanhempaa isoveljeään.

– Minulla on kolme vanhempaa poikaa ja vanhimman ja nuorimman ikäero on 22 vuotta. Hän on ollut toissijainen huoltaja koko pojan elämän ajan, kuten myös kaksi muutakin isoveljeä, äiti kertoo.

11-vuotias poika pahoittikin mielensä siitä, ettei voinut osallistua kortintekoon muiden mukana.

– Se oli typerää opettajalta. Olisi antanut tehdä sen kortin, eikä laittanut lasta tilanteeseen, jossa hän joutui istua nököttämään ja laskemaan matematiikka, kun muut askartelivat kortteja.

– Poika sanoi, että se oli hänestä kurjaa. Aivan kuin hän olisi saanut jonkun rangaistuksen.

"Siitä tuli tyly olo"

Äidin mielestä olisi tärkeää, että jokainen lapsi saisi osallistua toimintaan samalla tavalla kuin muutkin, ja päättää itse, kenelle kortin antaa.

– Oli se sitten kuka tahansa tärkeä henkilö. Mutta nyt ei käynyt, että isoveljelle tehtäisiin kortti, ja se oli ikävä juttu. Aikaisemmin tällaista asiaa ei ole tarvinnut alkaa edes miettiä. Ihmettelin, miten opettaja oli niin ajattelematon.

– Tärkeintä pitäisi olla se, että on joku, jolle sen kortin voi antaa, eikä se, että kyseessä on juuri isä. Siitä tuli tyly olo. Sovimme, että kortit tehdään kotona.

Äiti laittoi kouluun viestiä Wilma-järjestelmän kautta kaikille pojan opettajille. Yksi pahoitteli sattunutta.

– Toisaalta se kasvattaa lasta, kun hänet saa ymmärtämään, että vika ei ollut hänen vaan opettajan, joka oli niin ajattelematon asian suhteen. Opettaja ei varmaan ymmärrä, on liian kapeakatseinen.

Isommilla veljillä on jo omia lapsia, joiden setä viidenluokkalainen on. Isänpäivää vietetään perinteisin menoin.

– Me menemme käymään isojen poikien perheiden tykönä. Vietämme isänpäivää niin, että heille viedään kortit ja pienet lahjat. Se vain on erilaista, että he eivät ole lasten biologisia isiä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja