Mainos

Opiskelijoiden vaalikuume huipussaan Yhdysvalloissa

Vaalikuume on noussut huippuunsa Yhdysvalloissa myös opiskelijoiden keskuudessa. Monet äänestävät nyt ensimmäistä kertaa ja historialliseksi muodostunut vaali on saanut heidät uutteraan vaalityöhön.

Ennätysmäärä opiskelijoita onkin rekisteröitynyt äänestäjäksi, ja valtaosa heistä on demokraattien ehdokkaan Barack Obaman kannattajia.

Opiskelijat ovat olleet yksi tärkeimmistä ryhmistä Obaman ruohonjuuritason vaalityössä ja he uskovat, että he voivat todella vaikuttaa tässä vaalissa.

- Vaalit ja koko tämä kilpailu on niin tasainen. On todella tärkeää saada sanoma perille ja saada ihmiset äänestämään, koska se voi ratkaista sen, kumpi voittaa, sanoo opiskeilija Britney Fisher Marylandista.

- Kun on konservatiivi ja republikaani yliopistolla, on vaikeaa ilmaista, ketä kannattaa. Näin juuri ainakin viisi ihmistä sonnustautuneena Obama-paitaan, mutta en usko, että kaikki ovat todella pysähtyneet miettimään, millaista ehdokasta he ovat äänestämässä, sanoo puolestaan opiskelija Matthew Lester.

Aiemmissa vaaleissa opiskelijat ovat olleet innoissaan, mutta varsinaisen vaalin koittaessa he eivät olekaan jaksaneet mennä uurnille. Nyt tilanne saattaa olla toinen.

- Uskon, että todella vaikutamme täällä vakuuttamalla ihmisiä menemään äänestämään, ja olemme saamassa enemmän kannatusta, osin sen ansiosta, mitä teemme täällä. McCainin puoli ei ole ponnistellut samalla tavalla, ja uskon, että heillä on vaikeuksia saada samoja tuloksia kuin me, Fisher sanoo.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.