Mainos

Opiskelijajärjestöt: AMK-pakkohaku poistettava

Järjestöjen kannanoton mukaan opiskelu paikassa, jossa opiskelija ei halua sitoutua yhteisöön, aiheuttaa opintojen venymistä ja keskeyttämistä.

Opiskelijajärjestöjen mukaan ylioppilaita painostetaan hakemaan ammattikorkeakouluihin tai toisen asteen ammatilliseen koulutukseen työmarkkinaetuuden menettämisen uhalla.

Moni ylioppilas hakee järjestöjen mukaan ammattikorkeakouluun ainoastaan siksi, että ilman hakuprosessin läpikäyntiä he eivät saa työmarkkinatukea, jos jäävät syksyllä ilman opiskelu- tai työpaikkaa. Tällainen hakija saattaa viedä opiskelupaikan motivoituneelta mutta aiemmissa opinnoissa hieman heikommin menestyneeltä hakijalta.

Järjestöjen kannanoton mukaan nykyinen käytäntö kasaa ammattikorkeakoulujen harteille vastuun, jonka kantamiseen niillä ei ole keinoja. Opiskelu paikassa, jossa opiskelija ei halua sitoutua yhteisöön, aiheuttaa opintojen venymistä ja keskeyttämistä.

Jatko-opintoihin liittyvää ohjausta tulisikin järjestöjen mielestä lisätä lukioissa huomattavasti.

Tänään julkaistun kannanoton takana ovat Suomen Ammattikorkeakouluopiskelijayhdistysten Liitto, Suomen Lukiolaisten liitto, Insinööriopiskelijaliitto ja Tradenomiopiskelijaliitto. Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaku alkaa tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.