Opiskelija sai aivohalvauksen, lääkärit eivät auttaneet – luulivat naisen olevan humalassa

17:54

Brittilehdet Daily Mail ja Mirror kertovat nuoren brittiopiskelijan tapauksesta, jossa lääkärit eivät aluksi suostuneet hoitamaan aivohalvauksia saanutta parikymppistä, sillä he luulivat tämän olevan humalassa.

Katso yllä olevalta videolta, miten aivoinfarktin voi estää!

– Saatoin vain tuntea, kuinka kasvoni alkoivat pudota. Katsoin vain ystävääni ja sanoin ”auta”. Se oli todella pelottavaa. Yritin avata suuni, mutta se ei toiminut, 20-vuotias Luna Jarvis kertoo Daily Mailin mukaan.

Nainen oli ollut edellisenä iltana juhlimassa ja oireet alkoivat heti aamulla.

Norfolkista, Itä-Englannista kotoisin oleva opiskelija meni yliopistonsa lääkärille, mutta tämä ei huomannut minkään olevan vialla. Oireet helpottivat hetkeksi, mutta kun ne päivän mittaan taas pahenivat, Luna soitti itselleen ambulanssin.

Aivohalvausta ei osattu edes epäillä

Ensihenkilökunta ei huomannut minkään olevan vialla, mutta Luna vietiin kuitenkin varmuuden vuoksi sairaalaan.

Sairaalassa lääkärit eivät kuitenkaan aluksi hoitaneet häntä, sillä he luulivat naisen olevan vain kovassa humalassa. Lunan mukaan lääkärit luulivat, että hän oli vain juonut itsensä siihen pisteeseen, että menetti tajuntansa.

Lääkärien testit kuitenkin osoittivat tilanteen oikean laidan. Luna kärsi aivohalvauksista, joita ei osattu edes epäillä hänen nuoren ikänsä takia. Mirrorin mukaan nuori nainen sai vuorokauden aikana yhteensä seitsemän halvausta.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Jos huomaat aivohalvauksen oireita, todennäköisesti kysessä on se"

Luna selvisi koettelemuksesta, mutta sen seurauksena 20 prosenttia hänen aivoistaan ei enää toimi kunnolla ja nainen joutuu syömään lääkkeitä lopun ikänsä.

– Jatkan yliopisto-opintojani, vaikka minun on nyt todella vaikea ymmärtää, mitä tapahtuu. Yliopisto antoi minulle lomaa kuusi kuukautta, mutta kieltäydyin siitä, koska haluan pitää itseni kiireisenä, Luna sanoo.

Hän haluaa muistuttaa, että kuka tahansa ikään katsomatta voi saada aivohalvauksen, vaikka vaivan ajatellaan olevan vain vanhojen ihmisten ongelma.

– Jos huomaat aivohalvauksen oireita, todennäköisesti kyseessä on se. Lääkäri ajatteli, että olen humalassa. En ollut humalassa ollenkaan. Koko tilanne oli todella kauhistuttava.

– En halua pelotella, haluan vain lisätä tietoisuutta.

Tunnethan jo TIA-kohtauksen ja aivoinfarktin oireet? Sairaalaan kannattaa hakuetua heti oireiden alkaessa, sillä selvitytyminen voi olla kiinni minuuteista.

Myös suomalainen 19-vuotias Janina sai  vauvana kolme aivoinfarktia, jotka jättivät naiseen ikuiset jäljet. Lue naisen tarina täältä.

 Lähteet: Daily MailMirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja