Mainos

Parikymppinen nainen luuli kärsivänsä pahasta krapulasta – oireet olivatkin jotain pahempaa: "Viiden minuutin päästä en pystynyt enää kävelemään"

Nuori nainen luuli kärsivänsä edellisenä iltana virranneesta kuohuviinistä johtuvasta voimakkaasta krapulasta. Oireet paljastuivat kuitenkin joksikin paljon pahemmaksi.

Viime vuoden kesäkuussa Mollie Docherty oli kutsunut ystävänsä kotiinsa syömään ja juomaan proseccoa. Ystävykset viettivät iltaa yökahteen asti.

Aamulla Mollie heräsi hiukan tavallista rapsakkaampaan oloon. Silloin 23-vuotias nainen luuli voivansa vain nukkua krapulansa ohi, mutta noustuaan sängystä olo paheni.

– Oli kuin joku olisi painanut katkaisinta. Menetin tasapainoni, enkä voinut liikuttaa oikeaa puolta kehostani, Mollie kertoo.

"Viiden minuutin päästä en pystynyt enää kävelemään"

Nainen luuli oireiden johtuvan vain krapulan tuomasta heikotuksesta, mutta sitten hänen puheensa alkoi muuttua puuroksi.

– Päätin, että annan itselleni viisi minuuttia ja jos en tuntisi oloani paremmaksi, menisin takaisin sänkyyn. Mutta viiden minuutin päästä en pystynyt enää kävelemään.

Oikea puoli kehosta meni täysin tunnottomaksi, ja urheilullinen nuori kiidätettiin sairaalaan tutkimuksiin. Mollien epäiltiin kärsivän aivohalvauksesta, ja sairaalassa hän sai heti ensiapua, joka lopulta pelasti naisen hengen.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Paljon vahinkoa oli jo ehtinyt tapahtua"

Aivohalvauksen takia 23-vuotiaan oikea puoli kehosta halvaantui. Hän vietti kaksi viikkoa sairaalassa, josta hän siirtyi kuuden viikon intensiiviseen fysio- ja toimintaterapiaan kuntoutuskeskukseen.

Nyt Mollie on kotona, jossa hänen äitinsä toimii nuoren naisen kokoaikaisena hoitajana. Mollie on kuitenkin päättäväinen toipumisen suhteen, ja vaikka hän tuntee oikealla puolella kehoaan vielä heikkoutta, aikoo hän juosta viisi kilometriä kerätäkseen rahaa aivohalvauspotilaiden yhdistykselle.

– Olin onnekas, että pääsin sairaalaan niin pian, mutta paljon vahinkoa oli jo ehtinyt tapahtua. Nopea reagoiminen on elintärkeää selviytymisen ja pysyvän halvaantumisen estämisen kannalta, hän sanoo.

– Nuorten ihmisten täytyy olla tietoisia siitä, että tämä voi tapahtua heillekin, ei vain vanhoille ihmisille.

Lähde: Metro

***

25:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.