Miten opetus järjestetään karanteenissa, entä yo-kirjoitukset tai opiskelijavaihdot? Opetushallitus laati ohjeet, miten varautua koronaviruksen poikkeustilanteisiin

3:14
Koronan leviämistä käsiteltiin MTV Uutiset livessä.

Koronaviruksen leviämiseen varautuminen on ajankohtaista kouluissa, oppilaitoksissa ja varhaiskasvatuksessa, muistuttaa Opetushallitus.

Opetushallituksen mukaan koronasairastumisten vuoksi on pohdittava joustavia toimintamuotoja järjestää koulutyö ja varhaiskasvatus. Opetushallitus kehottaa varautumaan muun muassa sellaisiin tilanteisiin, missä oppilaita tai opettajia on poissa suuri määrä, oppilas tai henkilökunnan jäsen sairastuu kesken päivän tai opetusta on järjestettävä oppilaalle, joka on karanteenissa.

Ylioppilastutkintolautakunta on antanut erillisen ohjeen koronaviruksen leviämiseen varautumisesta. Koronaan varautumisessa ja varautumiseen liittyvien toimintatapojen suunnittelussa on hyvä tehdä yhteistyötä paikallisten terveysviranomaisten kanssa.

Koronavirusepidemialla on myös vaikutuksia Erasmus-vaihtoon. Erasmus-ohjelman opiskelija- ja henkilökuntavaihtoja on mahdollista perua, keskeyttää ennenaikaisesti, toteuttaa toisen yhteistyökumppanin luona tai siirtää myöhempään ajankohtaan kaikissa niissä maissa ja alueilla, joita epidemia koskee. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja