Mainos

Opettajat kaipaavat julkisuuskuvansa päivittämistä

Opetusala pääsee julkisuuteen vain silloin, kun koulussa tapahtuu jotakin ikävää. Opettajien julkisuuskuva on vanhentunut eikä nutturapäisine opettajatäteineen vastaa lainkaan todellisuutta.

Oppitunti meneillään


Maailman opettajien päivän kunniaksi opettajia tai ainakin entisiä sellaisia on nostettu parrasvaloihin pohtimaan opettajien mediasuhdetta. Opetusalan itsensä olisi syytä tietoisesti pyrkiä esiin taitavilla opettajapersoonilla, esitti mainonnan strategiasuunnittelija Marja-Liisa Pollari. Pollari ehdotti jopa mainoskampanjointia julkisuuskuvan päivittämiseksi yritysmaailman malliin.

Luokanopettaja Perttu Salmi toivoo, että opettajat nousisivat julkisuuteen asioilla kuten esimerkiksi sillä ikävällä tosiseikalla, että kasvatusvastuu on nykyään siirtynyt opettajille. Politiikan toimittaja Tuomo Lappalainen ehdottaa, että toimittajille voitaisiin järjestää tutustumiskäyntejä kouluihin aivan kuten armeija järjestää maanpuolustuskursseja.

Panelistien mukaan erityisesti miehiä kaivattaisiin opettajahuoneeseen nykyistä enemmän. Historianopettaja Päivi Lipponen ihmettelee lahjakkaiden miesten poissaoloa opettajankoulutuksessa kun huippulahjakkaita tyttöjä suorastaan tulvii alalle.

Paneelikeskustelua käytiin otsikolla opettajat ja media. Puheenjohtajana toimi Wellmedia Oy:n hallituksen puheenjohtaja Arto Tuominen. Maailman opettajien päivää juhlittiin virallisesti sunnuntaina, mutta päätilaisuus paneelikeskusteluineen järjestettiin maanantaina Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla.

Etenemismahdollisuuksia alalle

Siinä missä opettajien ammattikuvan päivittämistä julkisuudessa kaipailtiin, myös opettajan työympäristöä ja työnteon edellytyksiä halutaan modernisoida. Opetusväki toivoo palkankorotusten lisäksi myös etenemismahdollisuuksia uralla ja parempia mahdollisuuksia ylläpitää ammattitaitoa. Innokkaimmat maksaisivat opettajillekin tulospalkkaa. Mediasurkeuden keskellä panelistit muistivat kuitenkin sen tosiseikan, että opettajan ammatin menestys arvostusmittauksissa on edelleen erinomainen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.