Opettajana toimineelta Ernest Lawsonilta tärkeä viesti vanhemmille ja oppilaille: "Älkää stressatko"

Talent Suomi -ohjelman voittaja Akrotaiturit 9:40
Opettaja-näyttelijä Ernest Lawson antaa vinkit etäopiskeluun.

Näyttelijä Ernest Lawson antaa Uutisaamussa vinkit kotiopetukselle.

Koronapandemian vuoksi perheissä on siirrytty etäopetukseen ja useat vanhemmat ovat yrittäneet ottaa kotiopettajan roolia. Näyttelijä ja Talent Suomi -tuomari Ernest Lawson on toiselta ammatiltaan myös luokanopettaja. Lawson kertoo Uutisaamussa, että vanhempien ei tulisi ottaa varsinaista opettajan roolia tässä tilanteessa.

– Minusta olisi hirveän tärkeää, että me emme puhuisi siitä edes kotikouluna tai ei puhuta kotiopetuksesta. Siinä on kysymys etäopetuksesta. Se tarkoittaa sitä, että vastuu siitä opetuksesta on edelleen koululla ja opettajalla. Vanhemmat eivät ole yhtäkkiä muuttuneet opettajaksi, Lawson kertoo haastattelussa.

Lawsonin mukaan vanhempien täytyy olla entiseen tapaan tukena lapsilleen esimerkiksi läksyjen ja tehtävien yhteydessä. Näyttelijä kokee, että useat vanhemmat pelkäävät lapsen tippuvan opetuksesta ulos koronapandemian aikana. Miehen mukaan tästä ei kannata nyt ottaa stressiä.

– Tärkein vinkki on se, että vanhempien ei pidä stressata liikaa. Uskon, että monia oppilaita stressaa tämä tilanne. Ne eivät näe koulukavereita. Älkää stressatko siitä sisällöstä liikaa. 

Katso koko haastattelu artikkelin yllä olevalta videolta!

Videolla päästään kuulemaan myös Talent Suomi -voittajan tuoreita kuulumisia!

Lue myös:

    Uusimmat