Operaatio Pajunkissa turvaa taas pääsiäisliikennettä – nämä ovat kevään sudenkuopat autoilijalle

Taksikuski ajoi törkeästi punaisia päin – aiheutti kolaroidessaan mittavat vahingot 0:18
KATSO MYÖS: Punaisia päin ajaminen toi taksikuskille tuhdin laskun.

Operaatio Pajunkissa turvaa pääsiäisliikennettä jo 54. kerran.

Autoliiton Pajunkissa-operaatioon on koottu noin 130 vapaaehtoista tiepalvelumiestä, jotka ovat tehostetussa valmiudessa lähdössä auttamaan tien päällä pulaan joutuneita, ilmenee tiedotteesta.

Operaatio turvaa pääsiäisliikennettä kiirastorstaista pääsiäismaanantaihin.

Pääsiäisliikenteessä yleisin avustustyyppi ovat tyypillisesti rengasvauriot. Syynä tähän on teiden erityisen huono kunto.

Rengasrikon todennäköisyyteen voi autoilija onneksi jonkin verran itsekin vaikuttaa.

– Ennen reissuun lähtöä on syytä tarkastaa auton rengaspaineet ja säätää ne kuormituksen mukaisiksi. Talvirenkaissa kannattaa käyttää 0,2 baria korkeampia paineita kuin valmistajan suosituspaineet ovat, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen ohjeistaa tiedotteessa.

Rengasrikkoja voi pyrkiä ennaltaehkäisemään myös välttämällä routakuoppia.

Keinoksi tähän Autoliitto vinkkaa pitämään vähintään neljän sekunnin turvaväliä edellä ajavaan ja havannoimalla riittävän pitkälle eteenpäin.

– Kun turvaväliä on riittävästi, ilmestyy routakuoppa edellä ajavan auton alta näkyviin hyvissä ajoin. Näin kuljettajalle jää paremmin aikaa valita tilanteeseen sopiva ajolinja ja nopeus, Vesalainen neuvoo.

Päivät pitenevät nopeasti kevään edetessä. Kirkas kevätaurinko tuo esiin tuulilasin naarmut ja epäpuhtaudet, mikä tuo lisähaastetta autoiluun.

Tämän vuoksi ennen pääsiäismatkalle lähtöä tuulilasi kannattaa puhdistaa, ja myös aurinkolasit ovat keväällä autoilijalle erittäin hyödyllinen varuste.

Operaatio Pajunkissa palvelee numerossa 0200 8080. Apua voi tilata myös Autoliiton applikaatiolla

Lähde: Autoliitto

Lue myös:

    Uusimmat