Tältä uusi ajokortti näyttää: "Merkittävin uusi ominaisuus on..."

Uusien ajokorttien ulkoasu uudistuu huhtikuun alusta lähtien. Vaaleanpunaista pääväriä ei muuteta.

Uusien ajokorttien ulkoasun uudistus tuo mukanaan merkittäviä turvallisuutta parantavia ominaisuuksia, Traficom kertoo tiedotteessaan. Ajokorttien ulkoasu uudistuu 1.4.2024.

– Me Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa päivitämme määräajoin ajokorttien ulkoasua vastaamaan nykyaikaisia turvavaatimuksia. Tässä uudistuksessa merkittävin uusi ominaisuus on läpinäkyvä ikkuna, joka sisältää kortinhaltijan kasvokuvan. Tämä muutos ei vaikuta ajokortin käyttöön – se kelpaa edelleen henkilöllisyyden osoittamiseen äänestyspaikoilla ja muissa tutuissa yhteyksissä, toteaa Traficomin päällikkö Henna Antila tiedotteessa.

ajokortti-010424
Tältä uusi ajokortti näyttää.

Kortin koko ja väri pysyvät ennallaan.

Antilan mukaan uudistettu suomalainen ajokortti on yhdenmukainen muiden EU-maiden ajokorttien sekä EU:n ajokorttisäädösten kanssa.

– Tämä tarkoittaa, että uutta korttia voidaan käyttää ulkomailla samalla tavalla kuin nykyistäkin.

Traficomin mukaan Suomessa myönnetään noin 380 000 ajokorttia vuosittain. Kaikkiaan voimassa olevia ajokortteja on Suomessa noin 3,8 miljoonaa.

Myös muut kortit uudistuvat

Ajokortin lisäksi myös muut Traficomin myöntämät kortit muuttuvat huhtikuussa ulkoasultaan. Muutoksia tulee esimerkiksi taksinkuljettajan ajoluvan ja digipiirturikorttien ulkoasuihin sekä merenkulun pätevyyskirjojen sekä ilmailun ja rautatieliikenteen lupakirjojen ulkonäköön.

Kaikki vanhat korttimallit pysyvät edelleen voimassa eikä korttia tarvitse vaihtaa uuteen.

Katso myös: Tämä seniorikuski kaahasi korttinsa hyllylle

Seniorikuski kaahasi korttinsa hyllylle – poliisi ei tarvinnut tutkaa sakon määrämiseen 0:17
Poliisi havaitsi silmämääräisesti kuskin ajaneen huomattavaa ylinopeutta.

Lähde: Traficom

 

Lue myös:

    Uusimmat