Opel luopuu polttomoottoreista – myös suosikkimalli Astrasta täyssähköauto

Uuden sukupolven Opel Astra valmistetaan Saksassa 0:31
Katso videolta, miltä näyttää uuden sukupolven Opel Astra, jonka valmistus siirtyy Saksaan. Autosta tullaan esittelemään vuonna 2023 myös täyssähköinen malli Astra-e.

Opelin seuraava täyssähkömalli leivotaan Astrasta.

Stellantis-konserniin nykyisin kuuluva Opel kertoi heinäkuussa, että siitä tulee Euroopassa täysin sähköinen brändi vuoteen 2028 mennessä. Aikataulu on kireämpi kuin monella muulla merkillä.

Opelin peliliikettä voidaan pitää rohkeana siitäkin syystä, että esimerkiksi tammi-huhtikuussa 2021 ladattavien osuus Opelin koko Euroopan myynnistä oli vain 9 prosenttia.

Opelin sähköautomallistossa ovat tällä hetkellä Corsa-e, Mokka-e, Zafira-e sekä Vivaro-e.

Astrasta täyssähköinen versio

Opel ilmoitti eilen keskiviikkona, että sen uuden sukupolven Astrasta tullaan tekemään täyssähköinen Astra-e, joka saapuu markkinoille vuonna 2023.

– Tämä tulee olemaan ensimmäinen kerta, kun tarjoamme samasta autosta sekä ladattavan hybridin että täyssähköisen version, Opelin toimitusjohtaja Uwe Hochgeschurtz kertoi.

Ilmoitus Astran täyssähköisestä versiosta ei tullut mitenkään puun takaa, sillä sisarmalli Peugeot 308:n sähköistymisestä on kerrottu jo aiemmin. Myös se saapuu myyntiin vuonna 2023.

Mitään tarkempia tietoa Opel ei vielä halunnut kertoa Astra-e:stä.

Astran pahin kilpakumppani on Volkswagen Golf. Sähkö-Astra sen sijaan yrittänee voittaa ostajia Volkswagen ID.3:lta, sillä Volkkari ei enää valmista täyssähköistä Golfia.

Lue myös:

    Uusimmat