Iso uutinen: Opel luopuu polttomoottoreista Euroopassa nopeassa aikataulussa – Manta palaa alkuperäistä kunnioittavana sähköautona!

Muistatko Mantan? Opel tuo legendaarisen pikkusportin takaisin markkinoille 3:29
Videolla esiintyvä kaunotar on täyssähköinen Opel Manta. Auto on vasta konseptivaiheessa, mutta Opel ilmoitti sen olevan tulossa markkinoille.

Stellantis-konserniin nykyisin kuuluva Opel on ilmoittanut luopuvansa polttomoottoriautoista Euroopassa vuoteen 2028 mennessä. Sen aikataulu sähköautoihin siirtymiseksi on tiukempi kuin monella muulla valmistajalla. Lisäksi Opel paljasti, että sen vilauttelema konseptiauto pääsee tuotantoon.

Opel luopuu polttomoottoreista Euroopassa hyvissä ajoin ennen vuosikymmenen loppua. Toimitusjohtaja Michael Lohscheller kertoi, että saksalaisbrändi myy vanhalla mantereella pelkkiä täyssähköautoja vuodesta 2028 eteenpäin.

Peliliikettä voidaan pitää rohkeana, sillä tammi-huhtikuussa 2021 ladattavien osuus Opelin koko Euroopan myynnistä oli vain 9 prosenttia.

Opel ilmoitti eilen myös lähtevänsä Kiinan-markkinoille sähköautoillaan. Kiinan automarkkinat ovat maailman suurimmat, ja Lohscheller uskoo Opelinkin voivan löytää sieltä tuottoisaa kasvua.

Jo 2024 pelkkiä hybridejä

Yhtiön ensimmäisenä askeleena on koko mallistonsa sähköistäminen vuoteen 2024 mennessä. Tuolloin kaikki uudet Opelit ovat vähintään hybridejä – tosin Lohscheller ei täsmentänyt, ovatko kaikki mallit myös ladattavia.

Opelin aikataulu on pari vuotta kireämpi kuin esimerkiksi Euroopan Fordilla, joka ilmoitti helmikuussa koko mallistonsa sähköistämisestä vuoteen 2030 mennessä. Samassa aikataulussa on myös Volvo ja Bentley. Audi luopuu polttomoottoreista vuonna 2032, Volkswagen 2035 ja silloinkin vain Euroopassa.

Opelin sähköautomallistossa ovat tällä hetkellä Corsa-e, Mokka-e, Zafira-e sekä Vivaro-e.

Konseptista totta!

Kerroimme maaliskuussa Opelin esittelemästä Manta GSe ElektroMOD -konseptiautosta, joka heitti ilmoille vision ikonisen pikkusportin täyssähköisestä tulevaisuudesta. Opel ei tuolloin vihjannut sanallakaan, oliko sen aikomuksena tuoda autoa markkinoille asti.

Torstaina Opel kuitenkin paljasti – monien iloksi – että kauniista sähkö-Mantasta tulee kuin tuleekin totta. Auto on tulossa markkinoille vuosikymmenen puoliväliin mennessä.

Sitä, kuinka paljon tuotantoversio kunnioittaa konseptia, emme vielä tiedä, mutta konsepti herätti sen verran paljon ihastusta että tuotantoon tuominen vaikuttaa kannattavalta – voisi siis kuvitella, ettei reseptiä lähdetä liikaa muuttamaan.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, miltä sähkö-Manta näyttää.

Lue myös:

    Uusimmat