Onnenkantamoinen pidensi SM-liigan finaalisarjaa

Oulun Kärpät venytti jääkiekkoliigan loppuottelusarjan kuudenteen peliin Juhamatti Aaltosen onnekkaalla kolmannen erän voittomaalilla. Kärpät voitti viidennen loppuottelun kotikentällään maalein 2-1.

Tappara johtaa sarjaa voitoin 3-2, kun mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa. Kuudes finaali kiekkoillaan perjantaina Tampereella.

Viides loppuottelu huipentui hyvin pelanneen Aaltosen onnekkaaseen osumaan kolmannen erän seitsemännellä minuutilla. Esa Pirnes teki Kärppien 1-0-johtomaalin toisessa erässä ylivoimalla. Tehokaksikko Huml ja Aaltonen saivat maalista syöttöpisteen.

Jukka Voutilainen teki ylivoimalla Tapparan ainoan osuman toisen erän loppupuolella. Antti Erkinjuntti antoi osumaan oivallisen syötön.

Tappara ei kyennyt hyödyntämään ottelusarjan ensimmäistä katkaisumahdollisuutta. Se johtaa sarjaa kuitenkin edelleen, ja mestaruus on taas katkolla perjantaina.

Tappara on voittanut mestaruuden viimeksi 2003. Kärpät juhli mestaruutta viimeksi keväällä 2008.

Jääkiekon SM-liigan viides loppuottelu (paras seitsemästä):

Kärpät-Tappara 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Tappara johtaa voitoin 3-2.

1. erä: Maaliton.

Jäähyt: 4.41 Nick Bailen T 2 min, 6.10 Josh Green T 2 min, 15.21 Henrik Haapala T 2 min, 15.21 Joonas Kemppainen K 2 min.

2. erä: 26.33 Esa Pirnes (Ivan Huml-Juhamatti Aaltonen) 1-0 yv, 34.42 Jukka Voutilainen (Antti Erkinjuntti-Bailen) 1-1 yv.

Jäähyt: 23.45 Aaltonen K 2 min, 24.50 Voutilainen T 2 min, 33.58 Ville Pokka K 2 min, 36.17 Green T 2 min.

3. erä: 46.13 Aaltonen (Huml) 2-1.

Jäähyt: 40.51 Huml K 2 min, 59.52 Bailen T 2 min, 60.00 Marko Kauppinen T 2 min, 60.00 Tomas Plihal T 10 min.

Jäähyt yhteensä: Kärpät 4x2 min=8 min, Tappara 7x2 min ja Tomas Plihal 10 min=24 min.

Torjunnat: Tomi Karhunen K 6+8+2=16, Juha Metsola T 4+11+13=28 poissa 59.11-59.52.

Tuomarit: Jukka Hakkarainen-Jari Levonen (Masi Puolakka-Sakari Suominen).