Onko Tero Pitkämäestä tekemään Seppo Rädyn temppua? Jari Porttila: ”Tero ei ole missään erityisasemassa”

Jari Porttila: yksikin mitali Dohasta olisi aikamoinen yllätys 7:07
Jari Porttila kertoi Huomenta Suomen vierailullaan näkemyksiään Suomen tähänhetkisestä MM-joukkueesta ja muun muassa keihäänheiton urheilijavalinnoista.

Tero Pitkämäellä on vielä mahdollisuus sotkea pakkaa keihäänheiton Dohan MM-valinnoissa, mutta se vaatisi maailmanmestarilta kunnon heittoa lähiviikkojen aikana, näkee urheilutoimittaja Jari Porttila.

Pitkämäki ei ole heittänyt kertaakaan kilpailuolosuhteissa vuosi sitten tehdyn polvileikkauksen jälkeen, joten MM-rajan rikkoneet muut keihäsmiehet saavat vielä jännittää konkarin loppukesän iskua.

Suomalaisista kisojen tulorajan ovat ylittäneet aiemmin tällä kaudella Oliver Helander (86,93), Antti Ruuskanen (85,15), Lassi Etelätalo (84,11) ja Toni Kuusela (83,40), mutta Pitkämäeltä puuttuu yhä tulos tältä kaudella.

Aamun Huomenta Suomessa vieraillut Jari Porttila odotti Pitkämäkeä takaisin kilpakentille jo aiemmin, mutta nyt jännitystä riittää vielä SM-kisojen jälkeenkin.

– Vähän olen kuullut huhuja, että Kalevan kisat oli sellainen, johon Tero tähtäsi. Olisi tehnyt vähän kuin Seppo Räty, joka tuli Atlantan vuonna (1996) Kalevan kisoihin ja sitten heitti sen jälkeen olympialaisissa, niin vähän samoin Terolla oli tämä tavoite, Porttila kertoo.

– Kaikki on tietysti mahdollista. Voi olla, että hän tulee ja heittää pitkälle. On tässä kaksi kuukautta aikaa, mutta ehkä siellä nyt on mietitty sitä vaihtoehtoa, että jos haluaisi huipentaa uran olympialaisiin ja pistää sen jalan kunnolla kuntoon, niin ehkä tämä on se vaihtoehto.

Dohan reissu vaatisi 85 metrin heiton

Olympialaiset kisataan Tokiossa vajaan vuoden kuluttua. Dohan MM-kisat ovat tänä vuonna vasta syys-lokakuun vaihteessa, mutta niihinkin ehtiminen tekee jo tiukkaa.

Mitään erityiskohtelua Pitkämäki ei kuitenkaan Porttilan mukaan saa, jos näytöt jäävät vaatimattomiksi.

– Ja ei, Tero ei ole missään erityisasemassa, että kyllä hänen pitää osoittaa kuntonsa ihan samalla tavalla kuin kaikkien muidenkin.

Pitkämäellä on toki mahdollisuus sotkea pakkaa, sillä kärkimies Oliver Helander ei ole kilpaillut loukkaantumisen takia kuukauteen, ja Ruuskanen kilpaili Kalevan kisoissa kantapää puudutettuna jättäen väliin myös Superliigan edustustehtävät.

– Ruuskanen ja Helander on nimetty, muttei heitä vielä ole ilmoitettu MM-kisoihin. Se raja on 2. syyskuuta. Siihen asti on periaatteessa kaikki mahdollista, Porttila näkee.

– Se vaatii kyllä Pitkämäeltä kasivitosen ja selkeän osoituksen siitä, että hän taistelee periaatteessa mitaleista, joka tapauksessa finaalipaikasta.

Lue myös:

    Uusimmat