MM-valinnat puhuttavat: onko Tero Pitkämäellä vielä mahdollisuuksia Dohaan? – "Tuloksen pitää olla reilusti yli 85-metrinen"

C Moren yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen perkaa läpi Kalevan kisoja ja lähtökohtia syksyn Dohan MM-kisoihin:"Toivotaan että suomalaiset onnistuvat, mutta se ei välttämättä tarkoita menestystä" 5:50
Pääkuvan videolla Mika Järvisen koko haastattelu!

Miesten keihäänheiton nykyinen tila on ollut suomalaisen yleisurheilukansan huulilla. C Moren yleisurheiluasiantuntija Mika Järvisellä on selkeä näkemys siitä, kuka otetaan Dohan MM-kisoihin mukaan. 

Lassi Etelätalo pyöräytti MM-kisavalinnat uusiksi, kun hän heitti Kalevan kisoissa yli 84 metriä ja voitti Suomen mestaruuden.

Samalla Etelätalo rikkoi Dohan MM-rajan. 

– Siellä on yksi paikka tähteellä kisoihin ja tällä hetkellä vahvimmin siihen on (Toni) Kuusela ja Etelätalo. Molemmilta vaaditaan mielestäni vielä lisänäyttöjä ja tason pitää vielä nousta. Ja se kumpi saa tason nousemaan viimeisten viikkojen aikana, se tulee valita kisoihin, Järvinen kertoo MTV Urheilulle.

Järvinen itse liputtaa Etelätalon puolesta. 

– Viimeinen näyttö oli nyt, eli mies on nousukunnossa. Keihäs ei lentänyt, 84,11 heitossa, optimaalisessa asennossa loppuun saakka. Näkee, että siellä on paljon tautia takana ja vauhti on ruvennut kulkemaan tosi hyvin.

– Se näyttää hyvältä, toki Toninkin heitot näyttävät hyviltä, mutta kuitenkin tällä hetkellä Lassi olisi se ykkösvalinta, hän jatkaa.  

Mielenkiintoisen lisän keihäskeskusteluun tuo Tero Pitkämäki, joka ei ole vieläkään avannut kilpailukauttaan. 

Pitkämäki on kuntouttanut polveaan läpi kesän, eikä kukaan tiedä vielä varmaksi, milloin hän heittää ensimmäisen kilpailuheiton.

Järvisellä on selvä näkemys, kuinka pitkälle Pitkämäen pitää heittää, jotta kisalippu Dohaan heltiää. Ajan puute vain huolettaa Järvistä. 

– On hyvin mahdollista, että aika loppuu kesken. Kilpailukauden avauksen pitäisi tulla ihan lähipäivinä, viimeistään viikon-pari sisällä. Sitten pitäisi saada heitettyä kovia kilpailuheittoja ja omasta mielestäni Teron tilanne on sellainen, että jos Tero heittää yhden kisan, tuloksen pitää olla reilusti yli 85 metrinen, jotta hänet valitaan kisoihin.

Tällä hetkellä kisoihin on valittu jo kaksi heittäjää: Antti Ruuskanen sekä Oliver Helander. Etelätalon heiton myötä, tämä järjestely on kerännyt jonkin verran kritiikkiä.

– Ehkä itse olisin lähtenyt siitä, että valitaan yksi ajoissa ja sitten valitaan toinen pienen ajan kuluttua, jos taso ja terveystilanne näyttävät siltä, Järvinen toteaa.

  

Lue myös:

    Uusimmat