Heittääkö Tero Pitkämäki tällä kaudella lainkaan? Valmennusjohtaja myöntää, ettei yksi heitto riitä: "Ykköskategorian kilpailuihin Terolla on tuskin mahdollisuutta päästä"

Polvileikkauksesta toipuva Tero Pitkämäki ilmoitti keskiviikkona, ettei heitä elokuun 1.-4. päivä kilpailtavissa Kalevan kisoissa. Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola myöntää Pitkämäen tilanteen aiheuttavan pohdintaa keihästähden MM-kisapaikan suhteen.

– Se on hyvä kysymys, jota pitää miettiä sen kautta, että onko Tero vielä tänä kesänä heittämässä? Tiedämme lähtökohtaisesti, että hänen rimansa lähteä heittämään on korkea, Niemi-Nikkola sanoo MTV Urheilulle.

– Jos Tero tänä kesänä vielä tosissaan heittää, hän heittää varmasti kasilla alkavia lukemia. Jos raja ylittyy, hän on mukana joukkueessa.

Yleisurheilumaajoukkueen nimeämiselle viimeinen takaraja on 2. syyskuuta. Näytönpaikat MM-kisojen alla hupenevat.

– Kävimme aamupäivällä läpi, että kisoja näyttöjen antamiselle yhä on, varsinkin ulkomailla. Elokuun arvokisoihin, Euroopan joukkuemestaruuskisoihin ja Ruotsi-otteluun, Teroa ei varmasti valita. Syyskuun alkuun mennessä meidän tulee tietää, mikä tilanne on.

– Jos mahdollisuuksia on päästä ulkomaisiin kilpailuihin, Tero varmasti harkitsee niitäkin. Koko kaudelta ei vielä kuitenkaan löydy tulosta, joten ykköskategorian kilpailuihin Terolla on tuskin mahdollisuutta päästä. Kisoja näytöille kuitenkin elokuussa on.

Niemi-Nikkolan mukaan yksi pitkä heitto ei riitä Pitkämäelle kisapaikkaan.

– Yksi heitto ei tietenkään riitä. Tietoa täytyy olla, että hihassa on enemmän tarjolla. Tietysti, jos se yksi heitto on riittävän pitkä, Niemi-Nikkola pohtii.

– Tiedämme, ettei Teron tarvitse lähteä arvokisoihin enää ikään kuin kokemusta hakemaan. Hän lähtee kisoihin vain menestyskunnossa ollessaan.

Niemi-Nikkola muistuttaa, että MM-kisoihin voidaan nimetä neljä rajan ylittänyttä urheilijaa.

– Ei Tero yksin ole tässä tilanteessa. Toisaalta seuraamme tarkasti Oliver Helanderin tilannetta, milloin hän pystyy heittämään. Kisoihin lähtee tietenkin vain terveitä urheilijoita.

Helander loukkasi Kuortaneen juhannuskilpailuissa kylkensä. Vamma todettiin myöhemmin tutkimuksissa.


Lue myös:

    Uusimmat