Pelasiko Tero Pitkämäki päätöksellään aikaa? Asiantuntijalla selvä näkemys, missä keihäslegendan ura huipentuu

2:36
MTV Uutiset Liven lähetys Tero Pitkämäen päätöksestä olla tavoittelematta Dohan MM-paikkaa.

Tero Pitkämäki tiedotti perjantaina, ettei keihäänheittäjä tavoittele paikkaa Dohan MM-joukkueesta. Tiedotteen mukaan Pitkämäen vuosi sitten operoidun polven ominaisuudet eivät ole toipuneet MM-kisojen edellyttämälle tasolle. C Moren yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen pitää päätöstä monella tavalla oikeana. 

– Hyvä, että ilmoitti asiasta nyt, eikä pitkittänyt päätöstä yhtään pidemmälle. Ihan jo senkin vuoksi, että päätös jättää Lassi Etelätalon ja Toni Kuuselan tiimeille aikaa taistella paikasta tietäen, että se on oikeasti mahdollista, Järvinen sanoo MTV Urheilulle.

Suomi voi nimetä Dohaan lähtevään MM-joukkueeseen kolme keihäänheittäjää. Oliver Helander ja Antti Ruuskanen ovat jo napanneet kaksi paikkaa.

Järvinen ei yllättynyt Pitkämäen päätöksestä.

– Olisin odottanut päätöstä jo vähän aikaisemmin. Teron heitto on näkemieni videoidenkin perusteella ollut vähän kiikun kaakun.

– Teron tilanteessa on mahdollista tehdä myös niin, että jättää kauden väliin, eikä lähde turhaan yrittämään. Samanlainen oli viime vuonna Antti Ruuskasen tilanne.

Järvisen mukaan Pitkämäen ilmoitus ensisijaisesti selkeyttää keihäänheittäjien valintoja Dohan MM-kisoihin.

– Nyt jos olisi vähän pidempään ollut tilanne, että Tero tulee, Tero ei tule, Etelätalon ja Kuuselan leireissä olisi ollut epävarma tilanne.

– Totuus on se, että Pitkämäki ei olisi tullut mukaan puolikuntoisena. Tämä tarkoittaa sitä, että hän olisi ollut valmis heittämään MM-rajan ja vähän pidemmällekin. 

Pitkämäen uran jatkosta tehdään päätös myöhemmin syksyllä, tiedotteessa kerrottiin. Järvisen uskoo keihäänheittäjän uran kruunun olevan edessä ensi vuonna.

– Tällä päätöksellä pelattiin aikaa, ettei Teron tarvitse lähteä yhtään riuhtomaan tai riskeeraamaan. Nyt tähtäimessä ovat vuoden 2020 EM-kilpailut ja olympialaiset. Ne ovat uran kruunu. Ei välttämättä siten, että Pitkämäki ottaa mitalin, sillä Tero on kuitenkin kohtuullisen kaukana vakituisesta 90 metrin kunnosta. 

– Teron uran päätös on mielestäni se, että hän menee kisoihin ja suoriutuu sieltä oman sen hetkiseen tasoonsa nähden loistavalla tuloksella, Järvinen sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja