Onko tässä tuleva suomalainen NHL-tähti? 19-vuotias Kärpät-vahti on vuodenvaihteessa koko kansan katseiden kohteena

Kärppien ja Nuorten Leijonien 19-vuotias maalivahtitähti Justus Annunen on torjumassa itseään kovaa vauhtia kohti jääkiekkomaailman kirkkaimpia valoja.

Tällä kaudella upealla tavalla Kärppien tolppien väliin murtautunut Annunen on yksi Nuorten Leijonien tukipilareita vuodenvaihteessa pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa. Annunen lähtee turnaukseen joukkueen selkeänä ykkösvahtina ja selkärankana.

Annusen alkukausi SM-liigassa on ollut sensaatiomainen. 19-vuotias lahjakkuus on torjunut Kärppien maalilla jo viisi nollapeliä. Annunen piti maalinsa puhtaana yli 300 minuutin ajan ensimmäisenä maalivahtina SM-liigan historiassa.

Colorado Avalanche varasi Annusen NHL:ään kolmannella kierroksella kesällä 2018. Nuori maalivahtilupaus onkin asettanut NHL:n tähtäimeensä. Apunaan hänellä on Pekka Rinnettäkin aikoinaan luotsannut maalivahtivalmentaja Aki Hilli, joka tiedostaa täysin Annusen kyvyt.

– Hänellä on hyvät mahdollisuudet ihan mihin vain, Hilli sanoo.

Annunen itse suhtautuu tulevaisuuteensa maltillisesti.

– Unelmasta on tullut enemmän tavoite. Teen vain joka päivä kaikkeni. Katsotaan, jos sinne joskus päästään, Annunen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat