Onko tässä Max Verstappenin tuleva tallikaveri? Kulisseissa käyty useita keskusteluita – "Ovi on jätetty raolleen"

Racing Pointilta kauden päätteeksi lähtevä Sergio Pérez on vahva ehdokas ensi kaudeksi Max Verstappenin rinnalle Red Bullille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pérez on yksi kolmesta ehdokkaasta Aleander Albonin paikalle. Neuvonantaja Helmut Marko vahvisti taannoin, että Albonin ja Pérezin lisäksi ehdolla toiseen autoon on myös Nico Hülkenberg.

Marko sanoi aiemmin, että mikäli Albon pystyy parantamaan suoritustasoaan loppukauden aikana, tämä pitää paikkansa tallissa. Nyt Marko sanoo, että Albon olisi suoritustason parantuessa vain yksi ehdokkaista.

Formula1.comin toimittajan Lawrence Barretton tietojen mukaan Pérezin taustajoukot ovat käyneet useita neuvotteluita Markon kanssa.

– Näyttää siltä, että ovi on jätetty raolleen. Pérez ja Verstappen olisivat kadehdittava parivaljakko. Osapuolilla ei kuitenkaan ole mitään kiirettä tehdä päätöstä, ja lähteiden mukaan Albonille annetaan aikaa todistaa osaamisensa, Barretto kirjoittaa.

Red Bull hyötyy nykyisessä tilanteessa siitä, että se on ylivoimaisesti paras talli, jossa on tällä hetkellä vielä paikkoja vapaana – sillä oletuksella, että Lewis Hamilton jatkaa uraansa Mercedeksellä.

Pérez itse veti tiukkaa linjaa, kun häneltä kysyttiin sopimusasioista.

– En ole allekirjoittanut mitään. Tällä hetkellä ei ole paljoakaan kerrottavaa, mutta uskoakseni voin sanoa jotain melko pian. Nyt ei ole järkeä sanoa mitään. En aio puhua neuvotteluista, sillä täytyy kunnioittaa kaikkia talleja, joiden kanssa käy keskusteluita.

Hetkeä myöhemmin tullut täsmennys viittaa siihen, ettei Pérez ole valmis tarttumaan minkä tahansa tallin tarjoukseen.

– Talleja ei ole montaa, itse asiassa niitä on hyvin vähän. En aio sanoa mitään määrää, mutta on vain vähän talleja, joilla on hyvä projekti, sellainen, johon voin hypätä mukaan ja jossa haluan olla mukana.

Lue myös:

    Uusimmat