Onko tamperelaisella kiekkoyleisöllä maha täynnä? Tapparan pudotuspelien yleisömäärät rajussa laskussa

Tappara on SM-liigan pudotuspelien kestomenestyjä, mutta yleisö on löytänyt Tampereella muitakin viihdykkeitä kuin päävalmentaja Jukka Rautakorven masinoiman jääkiekon. Tapparan pudotuspelien yleisömäärät ovat olleet laskussa viime vuosina. 

Tappara on ollut viimeksi pudotuspelien ulkopuolella kaudella 2011–12. Sen jälkeen Tappara on ollut kuusi kertaa finaalissa ja voittanut kaksi mestaruutta. 

Mestaruuskeväällä 2016 Tappara pelasi pudotuspeleissä yhdeksän kotiottelua, joissa se keräsi keskimäärin 6 925 katsojaa. Seuraavalla kaudella (10 ottelua) keskimääräinen yleisömäärä oli 6 802. 

Viime keväänä Tappara pelasi kotona kahdeksan pudotuspeliä, joissa katsojia oli keskimäärin 6 243. 

Tänä vuonna pudotus on ollut vielä rajumpi. Tappara on ehtinyt pelata neljä kotiottelua, joiden keskimääräinen yleisömäärä on vain 5 101. 

Keskiarvo nousee varmasti, jos Tappara selvittää tiensä taas finaaleihin, mutta kolmen vuoden takaisiin määriin yltäminen vaatii jo ihmeitä. Yhteensä Hakametsän katsomon kapasiteetti on 7 300. 

(Juttu jatkuu kuvan alla)

Tiistaina paras yleisömäärä

Menestymisestä ei yleisön kaikkoaminen voi olla kiinni, sillä Tappara on voittanut kaikki neljä pelaamaansa pudotuspeliottelua tällä kaudella. Tappara pesi Lukon puolivälierissä 4–0. Tappara on voittanut kotipelinsä välieräsarjassa HPK:ta vastaan, ja nyt Tappara johtaa voitoin 2–1. 

Huuma on kuitenkin kasvussa, sillä Tapparan ja HPK:n pelissä oli 5 544 katsojaa, mikä on Tapparan tämän kauden isoin määrä playoffeissa. 

Paikallisvastustaja Ilves veti neljässä tämän kauden pudotuspelissän kotona väkeä enemmän kuin Tappara, keskimäärin 5 249 katsojaa ottelua kohti. 

Tapparan omaan talouteen vähennys ei tee merkittävää lovea, sillä välierävaiheen ottelutuotot menevät SM-liigalle, joka jakaa rahat kauden jälkeen menestyksen mukaan. 

HIFK kasvattanut yleisömäärää

Niin ikään Kärppien alhainen keskiarvo (5 300) on aiheuttanut keskustelua. Kärppien yleisömäärässä on niin ikään tapahtunut laskua, sillä viime kaudella keskiarvo oli mestaruudesta huolimatta 5 587.

HIFK on jopa kasvattanut pudotuspelien keskiarvoaan. Viime kaudella kuudessa pelissä kävi keskimäärin 7 895 katsojaa, kun tällä kaudella lukema on ollut 8067.


Lue myös:

    Uusimmat