Mainos

KUVA: "Suomen coolein seurakunta" nosti Fingerpori-sarjakuvan kirkon seinälle

Nokian seurakuntatalon seinää koristaa neljä metriä leveä Fingerpori-sarjakuva. Sarjakuvassa seinällä näkyy sarjakuvan päähenkilö Heimo Vesa, ”pelastustie”-kyltti ja tien päässä käsiään levittänyt Jeesus.

Banderolli ripustettiin tänä aamuna. Sarjakuva on mitoiltaan 4,5 x 2 metriä.

– Seurakuntamme seinässä on nyt ainakin Suomen, ellei maailman, suurin Fingerpori-sarjakuva. Saimme julkaisuun luvan itse Pertti Jarlalta, kertoo Nokian seurakunnan tiedottaja Marko Honkaniemi.

 Monet Fingerpori-sarjakuvat käsittelevät uskontoa ironisesti. Seurakunnat ja kristilliset tahot eivät ole aiemmin käyttäneet kyseisiä sarjakuvia viestintään. Honkaniemi päätti itse, mikä ateistina ja skeptikkona tunnetun Jarlan sarjakuvista pääsee kirkon seinälle. Honkaniemen mukaan yhden ruudun sarjakuva näkyy parhaiten seinällä ja sarjakuvan sanoma osuu hyvin pääsiäiseen.

– Osoitamme hyvää itsetuntoa. Osamme nauraa itsellemme. Eräs banderolliin liittyvä Facebook-kommentti oli ”Suomen coolein seurakunta”, hehkuttaa Honkaniemi.

Idea Facebookista

Honkaniemen mukaan seurakunta ei ole vielä saanut kritiikkiä aiheesta.

– Olemme tosin varautuneet kritiikkiin. Meidän on pakko miettiä uusia viestinnällisiä tapoja ja keinoja puhutella kirkkoon kuuluvia irrallisia ihmisiä, pohtii Honkaniemi.

Honkaniemi sai idean banderolliin Facebook-kommentista.

– Meillä oli pääsiäiseen liittyvä slogankilpailu seurakunnan Facebook-sivuilla. Siellä joku kysyi, miksette kysyy lupaa Jarlalta ja paina banderolliin Fingerpori-sarjakuvan. Ajatus jäi pyörimään ja lähetin Jarlalle sähköpostia, kertoo Honkaniemi.

Juliste pysyy Honkaniemen mukaan esillä ainakin kuukauden.

Asiasta uutisoi Aamulehti.

Nokian seurakuntatalo on ripustanut joulukuusta 2012 erilaisia sarjakuvabanderolleja seurakunnan seinään. Voit katsoa aiempia tempauksia täältä:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.