Onko sinulla tämä muovikuusi? Tarkista heti yksi asia – et ehkä voi käyttää sitä enää ensi jouluna

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto tiedottaa muovisen joulukuusen turvallisuuspuutteesta.

Jos laitoit joulunvieton jälkeen Grande Orchidée -yrityksen myymän muovikuusen takaisin kaappiin, nyt kannattaa tarkistaa siitä eräs oleellinen asia. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) tiedottaa nimittäin Vaarallisettuotteet.fi-sivustollaan, että 150 senttimetriä korkeassa kuusessa on havaittu turvallisuuspuute.

Tukesin mukaan tuotteen verkkoliitäntäkojeen muuntajan ensiö- ja toisiokäämien välinen eristys ei täytä vahvistettulle eristykselle standardissa asetettuja vaatimuksia. Tuotteen verkkoliitäntäkoje ei täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan standardin EN 61558 vaatimuksia – tuotteessa piilee siis sähköiskun vaara.

Havaittu vaara koskee kuitenkin vain tuotteen verkkoliitäntäkojetta. Jos ostamassasi tuotteessa on valosarja sekä verkkoliitäntäkoje, poista se heti käytöstä ja palauta tuote. Yrityksen mukaan tuotetta on kuitenkin myyty myös ilman valosarjaa ja verkkoliitäntäkojetta, jolloin vaaraa ei ole.

Katso myös: Kemikaalivaaroja ja tukehtumisriski – tällaisia ovat Tullin ja Tukesin narauttamat vaaralliset tuotteet

Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan 3:29
Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan.

Lähde: Tukes

Lue myös:

    Uusimmat