Onko sinulla tällainen Iittala-astia? Se viedään nyt käsistä

Mediassa ja sosiaalisessa mediassa laajaa näkyvyyttä saanut designyhtiö Iittalan logo- ja brändiuudistus on saanut suomalaisten kiinnostuksen käytettyjä Iittalan tuotteita kohtaan kasvamaan pomminlailla, kertoo verkkokauppapaikka Tori.fi.

Fiskarsin omistaman suomalaisen designyritys Iittalan logouudistuksen aikaansaama some- ja mediakohu sai monet suomalaiset vetämään ostohousut jalkaansa, sillä Iittalan tuotteita on etsitty Tori.fi:stä kuluvan viikon aikana peräti 75 prosenttia tavanomaista enemmän.

Tori.fi kertoo tiedotteessaan, että Iittala-buumi iski päälle heti kohun alettua maanantaina ja Iittala-hakusanan käytön nousu on koko Tori.fi toimintahistorian nopein yksittäiseen tuotemerkkiin koskaan kohdistunut kiinnostusloikka.

– Tämän tapaisia ilmiöitä on ollut jostain teemasta tai yksittäisestä tuotteesta, mutta ei aiemmin tässä mittakaavassa yksittäiseen tuotemerkkiin kohdistuen, Torin johtaja Jenni Tuomisto kertoo tiedotteessa.

– Kyllä tässä on taustalla tämän viikon kohina.

Iittala-ilmoituksia on palvelussa julki yli 10 000, kun esimerkiksi toisesta suositusta kotimaisesta tavaramerkistä Pentikistä löytyy 4 000 ilmoitusta, Tuomisto kertoo. 

Punaisella i-logolla varustettuja astioita hamstrataan nyt

Erityisesti suomalaiset ovat innostuneet käymään kauppaa Iittalan astioista, tiedotteessa kerrotaan. 

Tuomisto uskoo, että syynä tähän on se, ettei tulevissa Iittalan astioissa tulla enää näkemään suorastaan ikonisen aseman saavuttanutta i-kirjain-logoa.

– Ajatellaan, ettei klassikkotuotteita pian enää saa kaupasta. Näyttää, että nyt on halua hamstrata niitä tuotteita, ja osa puolestaan on haistanut menekin.

Monissa Iittala-ilmoituksissa korostetaankin, että tuotteessa on edelleen i-logo-tarra kiinni.

– Eniten on laitettu myyntiin lasiastioita. Eli tarjonta ja kysyntä kohtaavat, kun Iittalalta etsitään juuri astioita tällä hetkellä, Tuomisto jatkaa.

Katso myös video: Iittala-kohun keskelle joutunut Tuulan Pub mylläkästä: "Toivotaan, että sumu laantuu"

Designyhtiö Iittalan uusi logo vei Tuulan Pubin mediahuomion keskelle – "Olemme ennemminkin imarreltuja" 2:42
Iittalassa sijaitseva Tuulan Pub joutui mediahuomion keskelle, kun sosiaalisessa mediassa huomattiin pubin logon muistuttavan kovasti designyhtiö Iittalan uutta logoa.

Lue myös:

    Uusimmat