Onko sinulla sisko? Onneksi olkoon, olet sen ansiosta parempi ihminen

Jos sinulla on sisko, saatat jo tietää tämän totuuden: sisko tekee elämästäsi parempaa! Huffington Post listasi syitä sille, miksi elämä siskon kanssa on hyväksi terveydelle.

Sisko parantaa mielialaa

Vuoden 2010 tutkimuksessa selvisi, että sisko saattaa parantaa mielenterveyttä ja itsetuntoa. Siskot auttoivat erityisesti torjumaan yksinäisyyden, rakkaudettomuuden, syyllisyyden ja pelon tunteita.

...ja tekee sinusta paremman ihmisen!

Sama vuoden 2010 tutkimus havaitsi, että siskon omaaminen teki ihmisestä kiltimmän ja anteliaamman. Johtuneeko tämä siitä, että äiti pakotti jakamaan lelut myös siskon kanssa? Kuka tietää!

Kun siskot osoittivat rakautta sisaruksilleen, he vaikuttivat lisäävän myötätuntoa ja altruismia.

Sisko tekee sinusta paremman sosiaalisissa tilanteissa

Lapsuuden leluriidoista "tyhmän siskon kanssa" oli sittenkin hyötyä! Sisarussuhteista kirjan kirjoittaneen Jeffrey Klugerin mukaan sisko opettaa konfliktinratkaisutaitoja, empatiaa ja hoivauskykyä.

Ihminen oppii käsittelemänä vaikeita yhteenottoja toimiessaan kilpailuhenkisen siskonsa kanssa. Kannatti siis nahistella! Nuoremman siskon hoivaaminen puolestaan voi lisätä empatiakykyjä.

Sisko opettaa kommunikointia

Erään tutkimuksen mukaan veljet, jotka kasvoivat siskojen kanssa, ovat myöhemmällä iällä parempia kommunikoimaan naisten kanssa.

Sisko antaa kunnianhimoa ja itsenäisyyttä...

Vuoden 2009 brittitutkimus selvitti, että edes yhden siskon kanssa kasvaminen teki ihmisestä päättäväisemmän ja itsenäisemmän. Ja päättäväisyyttähän siinä todella tarvitaan, kun sisko väittää äidille yhtä ja sinä toista!

...ja tasapainoa!

Sama vuoden 2009 tutkimus havaitsi, että edes yhden siskon omaavat henkilöt käsittelivät elämänsä asioita paremmin ja kokivat vähemmän stressiä.

***

1:03

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja