Onko ruokahimojen hillitseminen hankalaa? Tämä pieni kikka auttaa!

Englantilaisen yliopiston järjestämän tutkimuksen mukaan ihmiset söivät vähemmän epäterveellisiä ruokia, jos heidän läheisyydessä oli terveelliseksi luokiteltuja ruokia.

Tutkimuksen aikana osa ihmisistä haisteli appelsiinejä ennen kuin söivät suklaata. Nämä henkilöt söivät suklaata jopa 60 prosenttia vähemmän, kuin esimerkiksi sellaiset tutkimuksenkohteet, jotka haistelivat vain suklaata.

Samaisen tutkimuksen aikana osalle tutkittavana olleille henkilöille annettiin lounaan kanssa salaattia tai leipää. Henkilöt, joiden pöydässä oli salaattia, söivät vähemmän ruokaa, kuin ne joiden pöydältä löytyi leipäpalanen. Tutkimuksen mukaan terveellisen ruuan näkeminen muistuttaa ihmisiä laihdutuskuurista tai terveellisemmistä elämäntavoista ja tuottaakin samalla näkyviä tuloksia niin kehossa kuin ruokavaliossa.

Voit helpottaa laihdutuskuuria laittamalla esimerkiksi hedelmäkulhon ruokapöydällesi, vaikket hedelmiä edes sillä hetkellä söisi. Terveellisen ruuan näkeminen helpottaa pysymään kiinni tiukassa ruokavaliossa ilman liiallisia lipsumisia.

Lähde: Men's Health

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja