Onko lapsesi muiden edessä kuin enkeli, mutta kotona kuin hirviö? Tätä se merkitsee!

Lapsen huonoa käytöstä ei kannata ottaa henkilökohtaisesti.

Oletko koskaan noutanut lastasi tarhasta vain saadaksesi kuulla, miten ihana pikku enkeli hän onkaan ollut? Sitten lähdette, kotimatkalle, ja "ihana enkelisi" muuttuu ärtyneeksi, vihaiseksi ja huutavaksi lapseksi? Et ole yksin, Netmums-sivusto toteaa – ja paljastaa syyn lapsen toiminnalle!

Vanhemmuudesta kirjan kirjoittanut Sarah Ockwell-Smith toteaa, että lapsen käytös ottaa koville, mutta huonoa käytöstä ei kannata ottaa henkilökohtaisesti. Vanhemmat eivät ole tehneet mitään väärää, ja itse asiassa lapsen raivonpuuska voi olla hyvä asia.

Lapsi uskaltaa näyttää kaikki tunteensa

Kun lapsi tuntee olonsa turvalliseksi vanhempiensa läsnäollessa, hän uskaltaa näyttää kaikki tunteensa. Päivän aikana kontrollissa pysyneet, ikävät tunteet purkautuvat vanhempien tutussa ja turvallisessa seurassa.

– Olet lapsesi turvaverkko, ja pullotettuaan tunteitaan koko päivän hoidossa tai koulussa, hän tietää, että voi olla aito sinun seurassasi. Hän tietää, että rakastat häntä tarpeeksi, että tuet häntä, jos hän itkee tai huutaa. Hänen ei tarvitse olla seurassasi ”täydellinen”, jotta hyväksyisit hänet, Ockwell-Smith sanoo.

Lapsi esimerkiksi ymmärtää, että isovanhempien luona pitää ”olla kiltisti”, tai että tarhassa täytyy noudattaa tiettyjä sääntöjä. Lapsi säilöö tilanteeseen sopimattomat tunteet myöhempää varten.

Aikuiset käyttäytyvät usein samalla tavalla: töissä ei voi vihoitella vapaasti, joten he ärhentelevät puolisolleen kotiin päästyään. Lapsen tunteet onkin helpompi käsitellä, kun niiden syyn ymmärtää.

– Vaikea käytös kotosalla sen jälkeen, kun hän on pitänyt itsensä kasassa koko päivän, on periaatteessa lapsesi tapa sanoa ”kiitos, että annat minun olla minä. Rakastan sitä, että saat oloni tuntumaan turvalliselta”, Ockwell-Smith kuvaa

– Se on upean vanhemmuuden merkki ja yksi suurimpia kohteliaisuuksia, joita lapsesi voi antaa.


Lähde: Netmums.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja