Mainos

Onko LähiTapiolan uusi pääjohtaja Juha Koponen pätevä? Viranomaiselta huomautus – konserni kummastelee asian julkista käsittelyä: "Jos tällainen yleistyy, kuka lähtee leikkiin enää mukaan"

4:16

LähiTapiolan uuden pääjohtajan Juha Koposen pätevyys tehtävään nousi keskusteluun, kun Helsingin Sanomat uutisoi tänään Finanssivalvonnan kriittisestä arviosta.

Vakuutuskonserni LähiTapiolan vahinkovakuutusyhtiön hallintoneuvoston puheenjohtaja, vuorineuvos Timo U. Korhonen ihmettelee MTV Uutisille julkista keskustelua, joka on noussut konsernin pääjohtajaksi valitun Juha Koposen pätevyydestä.

Fiva: Riittävä vakuutusalan tuntemus puuttuu

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että Finanssivalvonta (Fiva) olisi ottanut varsin kriittisen kannan Koposen valmiuksiin aloittaa tehtävässä vuodenvaihteessa. Fivan lausunnon mukaan Koposelta puuttuu riittävä vakuutusalan tuntemus. 

Korhosen mukaan kyse on alan normaalista prosessista, ja asian käsittely julkisuudessa vaikuttaa omituiselta.

– Tulee mieleen, että asian tuominen julkisuuteen on tarkoitushakuista. Jos tällainen toiminta yleistyy, kuka hakija lähtee leikkiin enää mukaan, Korhonen sanoo.

Koponen on toiminut aiemmin muun muassa Veikkauksen toimitusjohtajana. LähiTapiolassa hän on vaikuttanut parin vuoden ajan pääkaupunkiseudun yhtiöiden hallituksessa. 

Puolustaa valintaa

Hallintoneuvoston puheenjohtaja Korhonen puolustaa tiukasti Koposen valintaa tehtävään ja sitä, että tämä on paikkaan pätevä vuodenvaihteessa. Korhonen korostaa, että pääjohtajan rekrytointiin on käytetty paljon aikaa.

– Ala on turbulenssissa ja Juhalla on strategista kykyä ja valtavan hyvä kokemus, sanoo Korhonen.

Koposta on keväästä lähtien perehdytetty tehtävään, mutta Fiva ei ole vakuuttunut sen riittävyydestä. Valvoja ei ole ollut tyytyväinen yhtiön antamiin selvityksiin.

– Perehdytys ja koulutus on ollut hyvin laajaa ja yksityiskohtaista. Sitä on tehty yhtiön omasta puolesta sekä yhteistyökumppaneiden taholta. 

Tilanteesta keskustellaan ensi viikolla

Koponen korvaa tehtävässä Erkki Moisanderin, joka jää eläkkeelle 66-vuotiaana. 

HS kertoo myös, että LähiTapiola ja Fiva keskustelevat tilanteesta ensi viikolla. Timo U. Korhonen sanoo, että tapaamiseen ei liity mitään dramatiikkaa.

– Korostan, että kyse ei ole mistään kriisitapaamisesta. 

LähiTapiolalla on noin 3 000 työntekijää ja noin puolitoista miljoonaa asiakasta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja