Onko Kärpät pelillisessä kriisissä? Petteri Sihvosen sormi osoittaa Mikko Manneriin – "Nyt lusikka kauniiseen käteen"

Saipa nousi voittoputkeen kaaoksen keskeltä, Kärppien peli kriisissä – katso viikon tärkeimmät Liiga-aiheet 10:31
SaiPa nousi voittoputkeen kaaoksen keskeltä, Kärppien peli kriisissä – Liigaviikko käsittelee SM-liigan kuumat puheenaiheet.

Kärppien alkukausi jääkiekon SM-liigassa voidaan jakaa aikaan ennen koronakaranteenia ja aikaan karanteenin jälkeen.

Kun Kärpistä 16. lokakuuta kerrottiin joukkueen jäsenen koronatartunnasta, oli oululaisilla takanaan viisi ottelua, joista joukkue oli kahminut neljä voittoa.

Koronakaranteeniin asetettu joukkue pelasi seuraavan ottelunsa vajaa kaksi viikkoa myöhemmin 28. lokakuuta.

Kärpät on karanteeninsa jälkeen pelannut kuusi ottelua, joista se on voittanut kolme. Tappioista kaksi joukkue on kärsinyt kotikentällään, kun sekä Pelicans että SaiPa onnistuivat kahmimaan pisteet matkaansa.

Keskiviikkona Kärpät kohtasi kotiluolassaan sarjajumbo Jukurit. Kolme pistettä jäivät Ouluun lukemin 2–1, mutta mistään ilotulituksesta ei voitu puhua. Jukurit nousi vielä viimeisellä minuutilla maalin päähän kiusaamaan isäntiä.

Onkin paikallaan kysyä, sekoittiko karanteeniaika Kärppien pelin? MTV Urheilun asiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan ei.

– Kun on kyse Kärpistä, koronaperustetta ei voida hyväksyä tässä. Kärppien jos kenen pitää kestää se, että välillä ollaan karanteenissa. Näen tämän vähän pidempänä pelillisenä kiriisinä, Sihvonen sanoi MTV Uutiset Liven Liigaviikko-lähetyksessä.

Sihvosen sormi osoittaa päävalmentaja Mikko Mannerin suuntaan. Mannerin Kärpät voitti Suomen mestaruuden tämän debyyttikaudella 2017–2018, mutta Sihvonen ei ole vakuuttunut.

– Se oli vähän kuin Pyrrhoksen voitto. Liigassa oli muillakin peli sekaisin, Sihvonen sanoo.

– Syystä tai toisesta Kärpissä ei riittänyt se voittava jääkiekko, jota Lauri Marjamäki edusti. Nyt on lähdetty sitä veivaamaan.

Seuraavalla kaudella HPK kellisti Kärpät finaaleissa. Viime kausi puolestaan katkesi koronaviruksen vuoksi, eikä pudotuspelejä päästy pelaamaan. Runkosarjassa Kärpät oli ykkönen kerättyään 2,15 pistettä ottelua kohden. Kakkoseksi nousseen Lukon saldo oli kaksi pistettä ottelussa.

Sihvonen ei kuitenkaan vakuuttunut Kärppien kevään vireestä.

– Näytti siltä, että Kärppien kevät oli laskusuuntainen ja olisi taas pitänyt muokata se runkosarjan pelitapa pudotuspeleihin. Sillä konstilla HPK ikään kuin ryösti paremmiltaan mestaruuden edellisellä kaudella. Olen aika kriittinen Mikko Manneria kohtaan tällä hetkellä.

Sihvosen mielestä Kärppien mahdollisuudet keväällä eivät ole häävit, ellei Manner ryhdy muuttamaan joukkueensa peliä.

– Jos näin jatketaan, ei kovat ole, Sihvonen sanoo.

– Muut ovat edistäneet ja kehittäneet peliään. En ole nähnyt mitään, miten Kärpät olisi sitä edistänyt. Nyt lusikka kauniiseen käteen ja hyvin äkkiä. Samat toimenpiteet, mitä on aiemmin tehty pudotuspeleihin. Mitä nopeammin niihin ryhtyy, sitä kilpailukykyisempi Kärpät olisi keväällä.

Liigaviikossa Sihvonen pohtii myös syitä Kärppien heikkojen kotitulosten takana ja ottaa kantaa voittoputkeen kaaoksen keskellä äityneen SaiPan tilanteeseen. Voit katsoa lähetyksen jutun pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat