Onko kananmuna terveellistä, aiheuttavatko viljat kaljuuntumista? Antti Heikkilä vastasi!

Lääkäri Antti Heikkilä vastasi Studio55.fin verkkovieraana lukijoiden kysymyksiin terveellisiin elämäntapoihin liittyen.

Minulla on ollut raskas elämänkaari ja paljon stressiä lasteni sairauden puhjettua -89 ( JNCL), 3 lasta -81, -83 ja -90 syntyneet. Vuosi sitten -81 synt. tyttöni kuoli, elämän kriisi iski jälleen paljon surua, paniikkioireeni alkoivat hirveinä, mutta olen taistellut vitamiineilla ja homeopatialla jaksaakseni ilman psyykenlääkkeitä. Mikä on parasta hoito ja lääkettä masennukseen ja stressin sietoon, olen vähähiillihydraattisen ruuan ystävä, käytän voita ja kermaa. Mutta joskus tekee mieli syödä jotain ei toivottu,a ja siihen vatsa heti reagoi ja mieli.

T:Kaarina

Ruuan puolesta kokeile viljattomuutta. Mutta sinulla on tuota taakkaa aika paljon elämässä, joten suosittelisin, että hakisit apua myös terapiapuolelta.

Sydämellinen kiitokseni suurenmoisesta laajakatseisuudestasi kokonaisvaltaisen ihmisyyden hyväksi tekemästäsi työstä!

T:Tuula Kristiina

Haloo!! On ihmetyttänyt miksi 60-70 luvulla syntyneiltä miehiltä on hiukset lähteneet päästä huomattavan suurelta määrältä ?.( onko tätä pantu merkille tutkijoiden joukossa ? ) Kun sitten itse olen 1947 syntynyt ja tukka päässä, kuten myös arvon herroilla siellä studiossa.Voiko se johtua jostain ravintotekiästä.Oliko pelastukseni tukan suhteen se että asuin ruotsissa nuorena useita vuosia.Olen Pohjois-Karjalasta syntyisin. Kiitos !

T:Tapani P

Itsekin olen kiinnittänyt huomiota samaan asiaan. Itse olen tuumaillut, että johtuu nykyviljoista, jotka aiheuttavat kaljuutta kaiken muun lisäksi.Kiitos positiivisesta palautteesta.

Mitä mieltä olet kananmunan syömisestä?

T:muutama päivässä

Kananmuna on todella terveellistä.

Ruisleivästä saa energiaa. Millä korvaan sen?

T:Voin hyvin

Kaikista ruuista saa energiaa, mutta jos viljat sopivat, niin ei ole syytä vaihtaa mitään.

Oletko sitä mieltä että myös oikea ruisleipä pitäisi jättää pois ruokavaliosta?

T:mies joka leipoo ruisleipää

Jos sopii, niin ei ole mitään syytä lopettaa, mutta jos antaa oireita niin sitten.

Voisiko nivelrikko olla yksi vääränlaisen ravinnon tuote?

T:Pirkko

Itse ajattelen, että syynä ovat viljat ja sopivien ravinteiden puute.

Hei. minulla on todettu crohnin tauti. Kortisonin lisäksi on kokeiltu solusalpaajia, ja kohta kokeillaan pistettäviä biologisia lääkkeitä. Ja ei tunnu rauhoittuvan. Kysyisin, että kuinka paljon esim. stressi ja mahdollisesti nämä viljat siihen vaikuttaa, tai voisiko itse tehdä enemmän asioiden eteen, koska tähän asti gastroenterologit ovat pitkälti kertoneet vain lääkkeiden auttavan. Tuntuu välillä olo siltä, että olisin koekaniini eri lääkeaineille, jotka ei ole toimineet. Toivottavasti pystyisit vastaamaan kiitos.

T:M31

Aloita ehdottomasti viljaton vähähiilihydraattinen ruokavalio ja riittävästi D 3 vitamiinia.

Kolestrolilääkkeen sopivuus? Olen ollut koekaniinina jo usean vuoden ajan ja todennut, ettei nuo lääkärin määräämät kolestrolilääkkeet sovi minulle, aiheuttaen lihasheikkoutta, lihaskramppeja hiustenlähtöä ja ihon kovaa kutinaa. Nyt on kaikki keinot käytetty ja aion kokeilla olla käyttämätttä niitä. Kol.arv.6,7. Isälläni todettiin 45v. korkea kolesteroli, eikä hän ole koskaan käyttänyt lääkkeitä ja elää vielä nyt 84 v., ei myöskään mitään ongelmaa sen suhteen. Jotenka voinko lopettaa käytön täysin? Perussairauteni verenpainetauti ja nivelrikko.

T:alia

Ei kannata missään tapauksessa käyttää, ja kannattaa sen sijaan lopettaa kolesterolista murehtiminen.

Minulla on useita autoimmuunisairauksia kuten lihasreuma, kilpirauhanen on poistettu, astma... Kaikki sairaudet ovat tulleet muutaman vuoden sisällä. Mistä lähtisin ravinnon kautta yrittämään parantamista?

T:kuutamo

Ehdottomasti viljaton vähähiilihydrattinen ruokavalio.

Voiko verenohennuslääkityksessä oleva (Marevan) nauttia alkoholia, paukun, pari?

T:Yömyssymies,80v.

Kyllä voi.

Jos viljatuotteiden haittavaikutuksilla on merkitystä, niin mikä niistä on terveellisin ja mikä haitallisin?

T:Kalle 63

Kaikki haittavaikutukset ovat potentiaalisesti vaarallisia

Kun kovasti puhutaan viljoista, niin mitä kaikkia luetaan näihin huonoihin viljoihin?

T:Keliaakikko

Kaiki 4 viljaa

Minkälaista ruokavaliota suosittelet 12 v tytölle ylivilkkauteen (lievä ADHD)? Mitä 74 v isoäidin kuivalle iholle (todettu ihosyövän esiaste nenän päällä), herkkäihoinen puna-tukkainen?

T:Punatukka

12 vuotiaalle sokeriton ruokavalio.

Palaute.Tapasin tammikuun aikana vanhoja työkavereita ja eräs heistä luennoi vähähiilihydraattisesta ruuasta. Otin ja luin kirjasi diab hoito ruokavaliolla, ja alkoi tapahtua. Paino putosi kilon viikossa, ja tieto levisi kulovalkeantavoin. Kirja kiersi pitäjää, ja kansa liittyi mukaan. Viljat pois ym höysteet.

Seuraamukset mahassa oli uskomattonat, luulemani laktoosiongelma katosi ja maha rauhoittui. Samalla, kun kilot karisivat elämänlaatu parani. Samat oireet olivat veljelläni, ja eroon pääsi hänkin. Nyt juon tilamaitoa, paistokset teen voissa, syön edelleen itse teurastamaani lihaa ja kontrolloin hiilihydraattien ja lisäaineiden määriä ym.

Viestisi on erittäin selvä kaikista kevään aikana tulleista aiheista, jos kuulun ymmärtäminen on heikko sille emme voi mitään. Jatka ehdottomasti tiedottamista, niin monet kulkee säkkipäässä ja lääke/ruokateollisuuden narunjatkona. Minulla ei ole paluuta entiseen..

T:Hanu

Kiitos palautteesta ja tsemppiä sinne Savoon.

Pitääkö välttää myös perunaa, jos jättää viljatuotteet pois?

T:Pottu vai pettua

Ei tarvitse, jos on viljaherkkyys.

Mistä johtuu helikobakteeri? Saako sitä pois ruokavaliolla? En halua syödä lääkkeitä. Kiitos Sinulle, että Sinuun voi luottaa!

T:T:Ei lääkkeitä

Monelta on Helco lähtenyt viljattomalla vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Lisäksi kookosrasvaa. Se tappa bakteerit luonnon menetelmällä.

Mitä mieltä olet kreatiinin käytöstä? Itse käytän sitä 5g päivässä. Olen ollut vhh.lla jo 5 vuotta. Kreatiinilla yritän maksimoida lihaskasvua.

T:antonlavey

Kreatiniini on ihan ok.

Hei! Olen alkutaipaleella vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa, hiljalleen muutan ruokailutottumuksiani. Olen perheen äiti ja voin siis vaikuttaa nyt vastustelevan perheenikin ruokailutottumuksiin. Onko näin aluksi perheelleni haitallista syödä "perinteisesti", mutta siirtyä samalla kanssani rasvaisempaan ravintoon? Siis hiilarit+runsaampi rasva=katastrofi?

T:kotikokki

Mieluummin suoraan hiilarirajoitus, ja sitten rasvat Jos on hiilareita ja rasvaa niin sitten lihoo.

Mitkä hedelmät jättäisit syömättä?

T:T. banaanimiäs

Lähes kaikki, sillä ne ovat sokeripommeja. Suomalainen talviomena on ihan, ok kuten marjat.

Olen yli 60-vuotias kahden lapsen äiti. Sairstuin rintasyöpään kahdeksan vuotta sitten. Radikaalileikkauksen ja jatkohoitojen jälkeen olen siltä osin terve. Kuitenkin tämän jälkeen vatsani on jatkuvasti täysin pehmeällä ja uloste jopa vetinen. Olen käynyt kaikki mahdolliset kokeet ja tutkimukset läpi. Mitään järkevää syytä ei ole löytynyt. Olen kokeillut kaikki mahdolliset ruokavaliot. Laktoosittomat ja hiilihydraattitomat ym. Mistään ei ole ollut apua. Onko vielä mahdollista kokeilla jotakin, josta voisi olla apua?

T:Aina kuralla

Kokeile ehdotomasti viljatonta vähintään 2 kk

Olen syönyt neitsyt-kookosöljyä 2 ruokalusikallista päivässä. Muutaman tunnin kuluttua sen nauttimisesta tulee pahoinvointia. Mistähän tämä johtuu? Noudatan vhh-dieettiä myös. Paino tippunut nyt 18 kiloa, mutta pysähtynyt yhtäkkiä, eikä ala enää tippumaan, mistä voisi johtua?

T:nipsu

Dieettiin liittyy näitä vaiheita. Tuosta pahoinvoinnista en osaa sanoa, mutta jätä väliin joksikin aikaa, tai sitten yksi syy voi olla: liian vähän nesteitä.

Ovatko viljat myös jyvinä, liotettuina haitallisia?

T:brunta

Jos aiheuttavat oireita, niin sitten ovat haitallisia missä muodossa tahansa.

Sopiiko ulkomaiset viljaa vastaavat (riisi, hirssi, tattari), jos on autoimmuunitauteja?

T:kiitos tiedosta

Noilla voi hyvin korvata viljat. Eivät sisällä gluteiinia.

Olen 70v nainen,sarastan kakkostyypin diabetesta.Olen ollut n vuoden vhh ruokavaliolla .Painoni on tippunut n18kg,insuliinilääkitystä olen vähentänyt 60 yksiköstä 28.aan pillerit puoleen.Aamulla sokeriarvot ovat keskimäärin 5,5 ja 7 välillä.Voiko lääkitystä vähentää ja kumpi olisi ensin hyvä jättää pois pillerit vai piikit.Kuinka korkealla sokeriarvoa uskaltaa pitää.

T:Elvi Helena

Jätä piikit. Näyttää todella hyvältä.

Mikä neuvoksi kun herään öisin siihen, kun jalkani kuumottavat (polvesta alaspäin) ns. levottomat jalat. Syön estrogeenia. Auttaisiko esim. rautatabletit? Olen terve ja normaalipainoinen. Toinen asia: Voiko "pullahiiri" elää ilman ilmavaivoja?

T:nainen 56 v

Kokeile merisuolaa n 1.5 teelusikallista liuotettuna veteen ennen nukkumaan menoa.

Uskaltaako siis kaupan punaista maitoa käyttää, koska tilamaitoa ei ole saatavilla? Punaisella maidolla ei siis ole juurikaan haittavaikutuksia terveyteen? jVoiko ihminen syödä liikaa rasvaisia tuotteita vhh elämäntavan aikana, kun yrittää pudottaa painoa?

T:suikero

Punainen maito on ok. Luonnon rasvoista ei ole haittaa.

Mitä niiden viljojen tilalle sitten? Syön aika paljon leipää, ja vatsaongelmia ollut koko elämän ajan. Kiitos tärkeästä ohjelmasta ja ihmisten ongelmiin monipuolisesti paneutumisesta!

T:parempaa ruokavaliota kohti

Viljat ovat syynä. Viljan voi korvata riisillä ja tattarilla.

Sairastan MS-tautia. En vielä saa lääkitystä. Onko vähähiilihyraattisesta ruokavaliosta hyötyä sairauden etenemisessä? Auttaako pärjäämään ilman lääkkeitä?

T:Neulakammoinen

Ehdottomasti on, mutta jätä samalla viljat ja ota riittävästi D 3 vitamiinia, n. 100 mcg vrk:ssa.

Hei, olen 70v kokonaiskolestroli on 5,9 huono 0,85 ja hyvä 4,00 onko lääkitys tarpeelinen ruokaka valio on mielestäni hyvä vähä rasvainen kiitos

T:Markku

Älä ihmeessä ota lääkkeitä.

2tyypindiabeetikko vhh:n myötä sain lopettaa lääkityksen , arvot 4,5-6 välillä , käytän hunajaa päivittäin , mikä olis kohtuullinen määrä päivä ?

T:mehiläinen

Olet tasapainossa. Jatka samaan malliin.

Saan latex-allergikkona oireita kevyttuotteiden emulgointiaineista, joten käytän voin voina ja kerman kermana ja oloni on hyvä. Lääkärit eivät näe yhtäläisyyttä guargumin ja vastaavien E410 jne aineiden kanssa oireisiini, mutta itse olen varma. Onko näin?

T:kaijatuulikki

Olet oikeassa. Noiden aineiden haittoja on raportoitu.

Mitä juuri alkaneen kroonisen lymfaattisen leukemian saaneen 67-vuotiaan miehen kannattaisi erityisesti syödä? Kiitos vastauksesta.

T:Jyki

Viljat ovat yhteydessä mm. lymfoomaan. Kannattaa aloittaa viljaton vhh.

Mikä aamupalaksi, jos kaurapuuro ja leipä jää pois. Voiko kananmunaa syödä joka päivä, jos on kolesterolia?

T:RAIJA

Voi syödä vapaasti.

Minulla todettiin paksusuolen syöpä. Saan siihen lyhyen sädetyksen. Leikataan tulevan maanantaina. Antaisitko neuvoja leikkauksen jälkeiseen ruokavalioon.

T:ep70

Viljaton vhh.

Pätevätkö kaikki neuvosi myös täysin terveille ihmisille, vai ovatko ne tarkoitettu vain diabeetikoille ja muille lääkkeitä käyttäville?

T:kysymys

Sopivat kaikille.

Raskausdiabetes 25 v sitten, nyt vuosia Atacand-lääkitys verenpaineeseen, toinen munuainen poistettu vesimunuaisena 5 v sitten, sokerit pyrkivät kohoamaan, vielä normaalin rajoissa, Ikä 57 v. Jos sairastun diabetekseen, tilanne ei hyvä, koska vain yksi munuainenkin, Väsymystä on aika paljon. Mitä suosittelet? Kiitos .

T:Seija

Vähähiilaridietti ehdottomasti.

Mitä mieltä olet alkoholisokerista? Se kuulostaa ainakin hyvältä vaihtoehdolta.

T:Makean syöjä

Ei kannata käyttää. Aiheuttaa mm. suolisto-oireita, ja siten altistaa kaikelle mahdoliselle.

Mukavaa, ja Auringoista kesää sinulle, ja lähipiirillesi! PS. Hyvä uusi hymykuva!

T:lilli

Kiitos Hyvää kesää kaikille. Tapaamme taas syksyllä! Elokuun lopussa olen jälleen tv-vieraana eli 25 elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja