Mainos

Onko Jaybird tuttu nimi? Tähän moni nappikuuloke on pyrkinyt – onnistumatta

1:54

Mitä ominaisuuksia käyttäjät hakevat langattomilta urheilukuulokkeilta? Toiveita on luonnollisesti moneen lähtöön, mutta hyvän äänenlaadun lisäksi moni varmasti toivoo napakkaa istuvuutta kovassakin menossa. Monipuoliset ominaisuudet, keveys ja akun kesto ovat varmasti myös kärkisijalla eikä laadukkaasta toteutuksestakaan haittaa ole.

Harva sporttikäyttöön suunniteltu nappikuuloke kykenee täyttämään kaikki edellä mainitut vaatimukset. Etenkin hyvä äänenlaatu yhdistettynä miellyttävään istuvuuteen tuntuu olevan monen kuulokkeen kompastuskivenä. Toisin on tämänkertaisessa kokeilussamme.

Teknologiayhtiö Logitechin omistama Jaybird on tuonut markkinoille erityisesti urheilukäyttöön tähdätyt Freedom Wireless -nappikuulokkeet. Paketti on niin vakuuttava, että se hyppää välittömästi testaamiemme kuulokkeiden kärkikastiin.

Lähdetään liikkeelle Freedom Wirelessin ulkoisesta olemuksesta: Kuulokkeet hämmästyttävät sirolla ja kevyellä olemuksellaan. Kosteudelta suojattu rakenne on erittäin kestävän ja jämäkän oloisesti toteutettu.

Kuulokkeet on yhdistetty toisiinsa johdolla, jonka välissä on mikrofonilla ja ohjauspainikkeilla varustettu akkuboksi.

Painikkeiden kautta voi säätää äänenvoimakkuutta, vaihtaa kappaletta ja vastata puheluihin. Kumipintaisista näppäimistä saa sormilla todellahyvän tuntuman, mutta toisaalta ulkoisesti painikkeet näyttävät hieman halvahkolta muuhun kokonaisuuteen nähden.

Vaihdettavien tulppien ja korvakoukkujen ansiosta urheilukuulokkeita voi pitää korvissa joko johto alaspäin roikkuen tai korvan takaa kiertäen. Paketin mukana toimitetaan niin paljon erillisiä sovittimia ja klipsejä, että niiden avulla kuulokkeet saa istumaan korviin todella miellyttävästi. Kuulokkeet eivät pääse heilumaan tai luiskahtamaan korvasta kovassakaan menossa.

Yhteys haluttuun äänilähteeseen muodostetaan Bluetoothin kautta. Yhteen äänilähteeseen voi kytkeä langattomasti halutessa myös kahdet erilliset Jaybird-kuulokkeet. Toisaalta yhdet kuulokkeet voi myös kytkeä samanaikaisesti kahteen eri äänilähteeseen.

Lisäksi musiikkia voi toistaa pelkästään älykellon kautta, jolloin kännykän voi jättää treenin ajaksi kotiin.

Tärkein asia hyvin hallussa

Jaybird Freedom Wirelessin äänenlaatu on välitön yllätys: Se nimittäin kuulostaa sanalla sanoen erinomaiselta.

Kuulokkeilta luonnistuvat komeasti kumahtelevat bassot, mutta myös kristallinkirkkaat diskantit. Äänenlaatu on itse asiassa niin hieno, että kuulokkeita pitää korvissaan mieluusti treeninkin päätyttyä. Tämäkin juttu on kirjoitettu musiikkia kyseisten kuulokkeiden kautta kuunnellessa.

Android-laitteille ja Applen iOS:lle voi ladata Jaybirdin oman MySound-sovelluksen, jolla voidaan määrittää kuulokkeille erilaisia ääniasetuksia. Asetuksia voi säätää myös itse vapaasti, jonka jälkeen ne voi tallettaa kuulokkeisiin. Näin asetukset säilyvät myös kuulokkeita käytettäessä muissa laitteissa.

Kokeilussamme MySound ei aina jostakin syystä löytänyt kuulokkeita vaikka ne olivat normaalisti kytkettynä kohdelaitteeseen. Tällöin yhteys kannattaa muodostaa uudestaan MySoundin kautta.

Kaksi akkua - tuplasti soittoaikaa

Kuulokkeiden akun luvataan kestävän neljän tunnin musiikkitoiston. Lisäksi mukana toimitettavassa, niin sanotussa pienessä latauspalikassa on oma akku, joka tarjoaa kuulokkeille ylimääräiset neljä tuntia toistoaikaa ilman tarvetta verkkovirrasta.

Käyttäjä voi siis lähteä vaikka kahdeksan tunnin lenkille, niin että voi kuunnella musiikkia kaiken aikaa.

Erään pienen, mutta häiritsevän miinuksen bongasimme kokeilussamme: nimittäin ääni saattaa ajoittain pätkiä musiikin toistossa, vaikka äänilähde olisi aivan kuulokkeiden läheisyydessä. Tämä on hieman ärsyttävä piirre etenkin intensiivisessä musiikin kuuntelussa.

Mutta muuten kuulokkeista on vaikeaa keksiä moitittavaa. Ne tarjoavat monipuoliset ominaisuudet, erinomaisen istuvuuden ja ennen kaikkea hyvän äänenlaadun. Tämän takia kuulokkeet sopivat mainiosti myös moneen muuhun tarkoitukseen kuin pelkkään urheilukäyttöön. Kyseessä on paketti, johon harva nappikuuloke yltää.

Ai niin, tulee mieleen toinenkin moite. Nimittäin 199 euron hinta on nappikuulokkeista todella suolainen. Mutta toisaalta kuulokkeet kyllä tarjoavat käyttäjälleen vastinetta koko rahalla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.