Ongelmia havaittu: Toyota kutsuu autoja tarkastettavaksi Suomessa

Milloin tarkastit viimeksi kesärenkaidesi kunnon? Näin tarkastat renkaan urasyvyyden 4:22
KATSO MYÖS: Milloin viimeksi tarkastit kesärenkaidesi kunnon? Katso videolta, kuinka tarkastat renkaan urasyvyyden.

Toyotan tietojen mukaan järjestelmät eivät ole aiheuttaneet maailmalla onnettomuuksia tai vaaratilanteita.

Toyota on ilmoittanut kahdesta tarkastuskampanjasta. Toinen koskee Toyotan valmistamaa TSS-järjestelmää ja toinen etu- ja peruutuskameroita. Kampanjoiden piiriin kuuluu Suomessa noin 2 900 autoa.

Tarkastettavien autojen omistajille lähetetään kutsu. Tarkastuskampanja ja siihen liittyvät toimenpiteet ovat maksuttomia.

Ongelmat TSS-järjestelmässä saattavat aiheuttaa sen, että turvallisuus- ja avustinjärjestelmiin liittyvä etukameran ohjelmisto voi kaatua. Uudelleenkäynnistyksen yhteydessä kamera ei välttämättä ole käytettävissä, ja järjestelmä ei toimi oikein.

TSS-järjestelmän tarkastuskutsu koskee elokuun 2020 ja toukokuun 2024 välillä valmistettuja Toyota Corolla Cross-, Toyota bZ4X- ja Lexus NX -malleja. Autoja on Suomessa noin 2 650 kappaletta.

Kameroihin voi päästä kosteutta

Toisessa kampanjassa tarkastukseen pyydetään automallit, joiden kameroihin saattaa päästä kosteutta. Kosteus voi aiheuttaa toimintahäiriön.

Kampanjan piiriin kuuluu marraskuun 2022 ja syyskuun 2023 välillä valmistettuja Toyota Prius-, Mirai-, Corolla Cross- ja Toyota bZ4X -malleja sekä Lexus RX-, NX-, UX-, ES- ja RZ-malleja. Kyseisiä autoja on Suomessa noin 240 kappaletta.

Lähde: Toyota

Lue myös:

    Uusimmat