Ongelmana tasapaksu seksielämä? Lukijaraati neuvoo, miten kertoa vaihtelun kaipuusta: "Älä ainakaan jankuta"

Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? 1:43
Katso myös: Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kuinka saisin kumppanin kiinnostumaan vaihtelusta, olisin itse valmis toteuttamaan kumppanin toiveita, mutta 'kaikki on ok' näin" kysyy nimimerkki Jykke.

Näin raati vastasi

"Sinä haluat vaihtelua, mutta haluaako kumppani vielä parempaa sinulle ja itselleen? Toiveet ja rohkeus sekä yhteinen uuden kokeminen voi tuoda parasta uutta ja yhteenliittävää kokemusta koko suhteeseenne. Kerro, että haluat parasta etkä mitään ok oloa."
– Nainen, 39, parisuhteessa

"Olen hyvin haluton kaikenlaiseen ”vaihteluun”, kun siihen on joskus painostettu ja pakotettu. Jos toinen ei halua, älä ainakaan jankuta siitä jatkuvasti. Suhteen päättäminenkin on parempi, kuin ahdistava ruinaaminen."
– Nainen, 41, parisuhteessa

"Kunnioitan kumppanin toiveita, mutta muita en halua mukaan."
– Mies, 59, parisuhteessa

"Ei kukaan voi vaikuttaa toisen mielenkiinnon kohteisiin. Voit yrittää tuoda omia toiveitasi ja halujasi esiin keskustelemalla kumppanisi kanssa ja osoittamalla omaa aitoa kiinnostusta. On molemmille tärkeää ymmärtää toinen toisiaan."
– Mies, 30, avoliitossa

"Hyvässä suhteessa ei aina myöskään voi kokoajan vaatia täydellisyyttä. Joskus täytyy pysähtyä ja miettiä niitä ihania asioita joita teillä jo on eikä niitä, mitkä puuttuvat. Elämässä mikään ei ole täydellistä ei edes suhteessa."
– Nainen, 24, parisuhteessa

"No koittaisin ainakin itse rehdisti/rehellisesti puhumaan ja kertomaan toisillenne, että mistä pidätte ja yrittäisitte yhdessä etsiä sen sävelen, että mikä on hyvä kummallekkin."
– Nainen, 18, kihloissa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat