Omikron leviää salamannopeasti, varoittaa Ranskan pääministeri – tartuntavauhti kiihtynyt ympäri Eurooppaa

Ranska varoittaa koronaviruksen omikronvariantin nopeasta leviämisesta. Tartuntatapaukset ovat nousseet hälyttävästi ympäri Eurooppaa, kertovat eri maiden viranomaiset. 

Krista Kiuru: Tulemme olemaan vaikeassa tilanteessa omikronin takia - meidän pitää painaa kaasua 3:14
Krista Kiuru: Tulemme olemaan vaikeassa tilanteessa omikronin takia – meidän pitää painaa kaasua. Katso lisää videolta!

Ranskan pääministeri Jean Castexin mukaan omikron leviää Euroopassa "salamannopeasti" ja siitä tulee koronaviruksen valtamuunnos Ranskassa ensi vuoden alkuun mennessä, kertoo BBC.

Castex varoitti omikronin leviämisestä eilen sen jälkeen, kun Ranska oli asettanut tiukat rajoitukset Isosta-Britanniasta saapuville matkustajille. 

Isossa-Britanniassa eniten tapauksia

Toistaiseksi omikrontapauksia on tavattu Euroopassa eniten juuri Isossa-Britanniassa, missä omikrontartuntoja todettiin perjantaina 15 000. Yhteensä koronatartuntoja oli eilen maassa yli 93 000. 

Naapurimaa Irlannin pääministeri Micheál Martinin mukaan kolmasosa Irlannin uusista koronatartunnoista on omikronia. Martinin mukaan on odotettavissa, että tartunnat lisääntyvät tahdilla, joka on paljon nopeampi kuin mikään, mitä tähän mennessä on nähty.

Meillä Suomessa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri kertoi eilen, että omikron on jo valtavirus HUS-alueella. 

Tartunnat lisääntyneet ympäri Eurooppaa

Terveysviranomaiset ympäri Eurooppaa ovat raportoineet koronatapausten kiihtyvästä kasvusta. 

Saksan terveysministeri Karl Lauterbach varotti eilen, että maan on varauduttava ennennäkemättömiin haasteisiin. Samaan aikaan Saksan terveysviranomaiset nimesivät Ranskan, Norjan ja Tanskan suuren riskin maiksi niiden kasvavien koronalukujen takia. 

Tuoreiden EU-tilastojen mukaan Euroopassa on todettu pandemian aikana yli 89 miljoonaa koronatartuntaa. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on EU-tilaston mukaan 1,5 miljoonaa.

Lue myös:

    Uusimmat