Mainos

Perhe järkyttyi: Varas tyhjensi asunnon Vantaalla, kun ukki teki kuolemaa sairaalassa – jouluksi säästetyt rahatkin vietiin

Sukulaisten mukaan asunnosta oli viety kaikki arvotavarat sekä käteistä rahaa, jota ukki oli säästänyt perheen yhteistä joulunviettoa varten.

Karkkilalainen Katrina Torjama sai puolisoineen elokuun ensimmäisenä päivänä ikäviä uutisia: lapsiperheen rakas ukki oli kuljetettu kotoaan ambulanssilla sairaalaan.

Suru-uutinen saapui kaksi päivää myöhemmin. 66-vuotias ukki oli menehtynyt.

Ukki asui Vantaan Pakkalassa, ja suru-uutisen saatuaan Torjaman puoliso lähti käymään isänsä kerrostaloasunnolla. Asunnon ovi ei kuitenkaan auennut.

– Hän ymmärsi, että turvaketju oli kiinni. Hän lähti tarkistamaan asuntoa parvekkeen oven kautta ja huomasi sen olevan raollaan. Pian kävi ilmi, että asunnossa oli käynyt varkaita.*

Kyseessä on maan tasolla oleva kerrostaloasunto. Asunnosta oli viety kaikki arvoesineet 55 tuumaista taulutelevisiota ja tietokonetta myöten. Varkaat olivat ilmeisesti iskeneet pian sen jälkeen, kun ukki oli kiidätetty ambulanssilla sairaalaan.

– Sieltä oli lähtenyt kaikki irtaimisto. Kaikki mikä oli vähänkin arvokasta.

Ukki oli säästänyt joulua varten

Torjaman mukaan ukki oli kertonut kuolinvuoteellaan, että hän on säästänyt rahaa poikansa perheelle joulunviettoa varten.

Kyse on muutamasta sadasta eurosta käteistä rahaa, jotka ukki oli ilmeisesti kätkenyt vaatteiden alle. Myös nämä säästöt olivat päätyneet varkaiden matkaan.

Facebookissa julkaisemassaan ilmoituksessa Torjama pyytää havaintoja ukilta varastetusta autosta.

– Sillä välin, kun ukki teki kuolemaa sairaalassa, varkaat tyhjensivät asunnon Vantaan Pakkalassa, Torjama kirjoitti kuun alussa Facebookissa.

Ilmoitusta on jaettu satoja kertoja, mutta toistaiseksi havaintoja autosta ei ole tullut. Kyseessä on vuoden 2011 ruskea Ford Fiesta. Rekisterinumero on RTC-542.

Asuntoon menty parvekkeelta

Poliisin mukaan tekijästä tai tekijöistä ei ole tietoa.

– Juttu on toistaiseksi pimeänä, tutkinnanjohtaja Markku Helenius sanoo. 

Torjaman mukaan varkaat ovat ilmeisesti päässeet asuntoon parvekkeen kautta. Hän pohtii, ovatko varkaat olleet tietoisia, että asukas on viety ambulanssilla sairaalaan eikä siis ole kotona.

– Tämä on ihan käsittämätöntä. En pysty mitenkään ymmärtämään, että tässä on käytetty heikon ihmisen tilaa hyväkseen.

Torjama on tyytyväinen, ettei ukki saanut tietää omaisuutensa joutumisesta varkaiden kynsiin. Perheelle tapahtuma on ollut traumaattinen.

– En pysty sanoin kuvailemaan. Surutyön lisäksi vielä tämmöinen juttu kuormitteena.

*Juttua oikaistu 23.8. kello 7:45: Varastettu auto ei ole punainen vaan ruskea. Lisäksi asuntoon päästiin turvaketjun vuoksi parvekkeen oven kautta, joka oli raollaan varkaiden jäljiltä. Aiemmin jutussa mainittiin, että vainajan poika olisi päässyt asuntoon pääoven kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.