Mainos

MTV kertoi kuolleen ukin varastetusta omaisuudesta – auto löytyi julkisuuden avulla, mutta vahinko ehti jo tapahtua

MTV Uutisoi viime viikolla karkkilalaisesta Katrina Torjamasta, jonka ukin asunto oli tyhjennetty ja auto varastettu sillä välin, kun isoisä itse teki kuolemaa sairaalassa. Nyt auto on löytynyt pusikosta tuntemattoman vinkkaajan ansiosta, mutta vahinko oli ehtinyt jo tapahtua.

Torjama laittoi ilmoituksen isoisän varastetusta autosta Facebookiin 5. elokuuta ja myös MTV uutisoi perhettä kohdannesta tragediasta. 

– Heti kun tämä varkaus tuli ilmi, päätettimme avopuolison kanssa, että pakko laittaa ilmoitus someen. Poliisilla on niin pienet resurssit, etteivät he kerkeä ykkösjuttuna tällaisia rikoksia selvittämään.

Viime torstaina 25.8. Torjama sai puhelun poliisin tutkijalta: auto oli löytynyt yleisövinkin avulla.

Vinkkaaja ei ole tiedossa

Nyt perheen seuraavana tehtävänä onkin selvittää, miten saada auto pois vaikeakulkuiselta alueelta. Isoisän Ford Fiesta oli nimittäin ajettu pusikkoon vaikeakulkuiseen maastoon, jonne ei hinausautolla pääse. Torjama ei tiedä vinkkaajan henkilöllisyyttä.

– Tuli mieleen, että vinkkaaja on saattanut olla nuorempi kaveri. Sen tiedän, että sillä paikalla käy motocrossareita ajamassa. Olemme todella kiitollisia, oli vinkkaaja kuka hyvänsä!

Autoon oli lisäksi vaihdettu tilalle varastetut Viron rekisterikilvet. Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Markku Helenius vahvistaa tapahtuman.

– Ilmoituksen mukaan myös nuo Viron kilvet oli varastettu. Tässä luultavasti yritettiin häivyttää se, että tämä auto on varastettu, ja ehkä tehdä sillä uusia rikoksia.

Somesta yhä useammin apua

Heleniuksen mukaan ihmiset jakavat yhä useammin sosiaalisessa mediassa ilmoituksia anastetusta omaisuudesta. Somesta on eniten apua juuri ulkoesineiden löytämisessä.

– Tietysti jos joku vie sellaisen tuotteen, jota käytetään sisätiloissa, ei siitä tule yleisöhavaintoja. Esimerkiksi polkupyöristä, moottoripyöristä ja autoista ilmoitetaan, telkkarista ei, sanoo Helenius.

Torjaman perhe ei ole vielä ehtinyt käydä katsomassa autoa. Valokuvien perusteella ajoneuvo on hieman kolhiintunut, mutta sen tarkemmin mahdollisista vahingoista ei ole tietoa, kertoo Torjama.

– Menemme tänään katsomaan autoa. Emme viikonloppuna jaksaneet käydä, sillä lauantaina oli ukin hautajaiset.

MTV ei julkista tarkkaa löytöpaikkaa, sillä perhe ei ole vielä ehtinyt käydä hakemassa autoa pois.

Auto olikin romuna

Kun perhe myöhemmin tänään kävivät katsomassa autoa, kävi ilmi, että se on kärsinyt pahoja vaurioita. Autolle on ilmeisesti tehty ilkivaltaa.

Juttun lisätty kello 15:09 tieto ja kuvat siitä, että auto oli kärsinyt pahoja vahinkoja.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.