Mainos

Olympiastadionin remonttitöissä taas uusi löytö – kuuluiko 50 vuotta vanha lompakko verovirkailijalle?

Historian lehdet havisevat taas, kun Helsingin Olympiastadionilta putkahti purkutöiden alta esiin uusi mysteerilompakko. Lompakon omistaja on vuonna 1931 syntynyt nainen ja työskennellyt mahdollisesti verovirkailijana.

Olympiastadion twiittasi tänään kuvan stadionin purkutöiden yhteydestä löytyneestä lompakosta. 

Lompakon sisältä löytyneiden dokumenttien perusteella omistaja on vuonna 1931 syntynyt nainen ja epäilys on, että lompakko on kadonnut stadionille 60-luvulla. 

– Viimeisimmät kuitit, joita sieltä sisältä löytyy, ovat 1960-luvun lopulta, kertoo Stadion-säätiön markkinointijohtaja Marju Paju.

Stadionin eteläkaarteesta löydetyn lompakon sisältä löytyy sen omistajan valokuva ja henkilöpaperit. Koko sisältö on säilynyt hyväkuntoisena ja kaikki dokumentit ovat lukukelpoisia.

– Meillä on tiedossa omistajan nimikin ja on koitettu selvittää johtavatko jäljet johonkin. Vielä omistajaa ei kuitenkaan ole löytynyt, Paju kertoo.

Lompakon sisältö on tarjonnut vihjeitä myös omistajansa työpaikasta.

– Merkit viittaisivat siihen, että omistaja on saattanut työskennellä verotoimistossa. Stadionin eteläkaarteessa sijaitsi Helsingin veroviraston toimisto vuodesta 1955 aina 1970-luvulle saakka.

Aiemmin tällä viikolla purkutöiden alta löytyi jo yksi kadonnut lompakko, josta MTV uutisoi tiistaina: Kadotitko lompakkosi Olympiastadionille vuonna 1990? Nyt se löytyi ja omistajaa etsitään – etunimi julkistettiin

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.